Bugojno: nakon eksplozije uhapšene tri osobe

federacija, Doboj, kamenovanje, Bugojno, Bugojno, teroristički napad, zarobljenici, ratni zločin, Bugojno, Bugojno, Hrvati, Bakir Izetbegović, ratni zločin, Bugojno, Bugojno, ratni zločin, nestali hrvati, Bugojno, ratni zločin, Bugojno, teror, pismo, Bugojno, Zločini Armije BiH, skandal, Bugojno, Hrvati, ratni zločin, Bugojno

Uhapšen je, između ostalih, Haris Čaušević zvani Oks koji je, po riječima ministra unutarnjih poslova SBK-a Sedžada Milanovića, odranije poznat organima policije.

Istragu o ovom događaju koji je uznemirio stanovnike Bugojna, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Donjeg Vakufa, vodi Državno tužilaštvo, u koordinaciji sa organima SIPA-e, Federalnog MUP-a i MUP-a SBK-a. 

Napad vehabija u Bugojnu: Bomba raznijela policajca

Od posljedica terorističkog napada, koji se dogodio jutros oko pet sati, smrtno je stradao policajac Tarik Ljubuškić. U bugojanskoj Bolnici hospitaliziran je jedan policajac dok je policajka Edina Hindić, koja je zadobila teže povrede, prevezena na KCU Sarajevo.
Pomoć ljekara zatražilo je šest povrijeđenih policajaca, od ukupno petnaestak koji su se u trenutku eksplozije nalazili u PS Bugojno, spremajući se da krenu u Prusac na obezbjeđenje centralnog događaja ovogodišnje «Ajvatovice».

(Fena)