Brutalno silovanje maloljetnice kod Banjaluke: Mještani u šoku

...kako je prijava zaprimljena, ali da detaljnije informacije o čitavom slučaju ne mogu otkrivati zbog interesa dalje istrage.

Banjalučke "Nezavisne" doznaju da je slučaj prijavila majka silovane djevojčice te da je ovaj slučaj uznemirio mještane Čelinca.

Prema navodima iz prijave, petnaestogodišnju djevojčicu silovao je Dragan P. (29) iz Čelinca.

"Sve je još u fazi provjera, kako medicinskih u vezi s povredama djevojčice, tako i provjera uopće da budu utvrđene okolnosti čitavog slučaja. Ukoliko bude utvrđeno da je bilo silovanja, osumnjičeni će biti uhićen", izjavio je juče izvor blizak MUP-u RS.

Prijavljeni dvadesetdevetogodišnjak, kako je potvrđeno, nema dosije u policiji.

Djevojčica je,  upućena na ginekološki pregled, koji bi trebalo da utvrdi da li je imala povreda koje ukazuju da se radi o silovanju.

Spomenutom listu juče je potvrđeno da je majka djevojčice u prijavi dostavljenoj policiji, između ostalog, navela da im je Dragan P. u nekoliko navrata slao i prijeteće SMS poruke.

U ovim porukama prijavljeni mladić je prijetio djevojčici da će je ubiti ukoliko čitav slučaj bude prijavila policiji.

Mještani Čelinca u šoku su primili vijest o slučaju silovanja djevojčice.

"Policija treba detaljno da istraži ovaj slučaj i ukoliko se ispostavi da se dogodilo silovanje, tog manijaka bi trebalo zatvoriti na dugogodišnju robiju", izjavila je mještanka Čelinca, koja je željela ostati anonimna.

Prema Zakonu o kaznenom postupku RS, za kaznena djela silovanja izriču se zatvorske kazne od jedne do 10 godina zatvora.

Izvor: Nezavisne novine