Brutalno pretučen novinar Dnevnog lista

tuča

Incident se dogodio u samom središtu Mostara, točnije iza Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, gdje su dobili više fizičkih udaraca od skupine "nabrijanih momaka", među kojima su bili zaštitari jednog lokalnog kafića, koji su bili u civilnoj odjeći.

Kako piše današnji Dnevni list, o cijelom su slučaju obaviještena i policijska tijela MUP-a HNŽ-a koja provode istragu. Najdeblji kraj izvukao je upravo spomenuti novinar, koji je samo pokušao smiriti situaciju. On je zadobio više udaraca od njemu nepoznate osobe u predjelu glave i stomaka. Posljedice su mogle biti još i gore da novinar nije osobno poznavao neke od članova navedene skupine.

Sve se dogodilo zapravo spontano. Vraćajući se iz grada, prolazeći mrakom pored bočne strane Kosače, došlo je do slučajnog, nespretnog sudara "prsa u prsa" između novinarovog kolege i jednog od zaštitara, koji su najvjerojatnije krenuli u obližnju folkoteku.

Uslijedila su verbalna prepucavanja, nakon čega je novinar misleći da spusti "loptu na zemlju" obgrlio rukama zaštitara kojeg inače vrlo dobro poznaje, kako ne bi slučajno došlo do fizičkog sukoba. Međutim, nakon toga je novinara Dnevnog lista Dalibora Drlju s leđa udarila zasada nepoznata osoba, potom ga je srušila na zemlju i počela udarati nogama u glavu.

Sve se odvilo u samo nekoliko sekundi, nakon čega su uslijedili povici u smislu: "Nemojte ih, to su naši, znamo ih". Odmah nakon toga bez imalo grižnje savjesti i morala zbog fizičkog nasrtaja, kao da se jednostavno ništa nije ni dogodilo, skupina se udarila s lica mjesta.

Inače, ovdje se ustvari ne radi o samo jednom slučaju jer sudionici velikog broja tučnjava u Mostaru su upravo zaštitari, čast izuzetcima. Ne radi se samo o jednoj skupini. Ima ih više koji stvaraju probleme i sudjeluju u tučnjavama, piše dalje Dnevni list.

Riječ je o uglavnom o "nabrijanim momcima kratka fitilja", kojima ne treba puno da planu i da iz njima samo poznatih razloga istuku nekoga, što se dogodilo više puta.

Da razjasnimo, svako zanimanje je podjednako važno, jer se i čuvanjem objekata i zaštitom zaradi kruh za život. Međutim, takve osobe, ponavljamo čast izuzetcima, ne trebaju stvarati probleme po gradu i sijati strah građanima Mostara.

O ovim stvarima se već dulje vrijeme šuti. Stoga, sve nadležne institucije, od policijskih, preko gradskih i županijskih se trebaju uključiti u rješavanje problema.

U protivnom, ako se ne uključe, građanima ne preostaje ništa drugo nego da se sami počnu naoružavati, što bi potom dovelo do još težih posljedica.

dnevni list