Brazilska banda priznala ubojstvo Ante Stanića iz Tomislavgrada

ubojstvo, užas, Brazil, ubojstvo, Brazil, Ante Stanić Čarli, ubojstvo, Brazil, ubojstvo, banda, Brazil, ubojstvo, Ante Stanić Čarli, presude, Brazil, ubojstvo
...osoba koje se dovode u vezu s jezivim masakrom Hrvata Ante Stanića (57) i Šveđanina Faika Nekića (78), obojice podrijetlom iz BiH, u kućici na plaži u brazilskoj državi Rio Grande do Norte, javlja Jutarnji.hr.

Mučke ubojice - Luiz Fernando do Nascimento (31), Fábio Henrique (21), Silveira Mendonça, Renato Sousa Celino i Brena Geovana Fernandes (18) - svoje su žrtve 7. ožujka navečer mučili puna tri sata ne bi li, prema saznanjima što su ih imali, ukrali 100.000 dolara u jastučnici u ormaru. Navodno je u igri bila još jedna osoba za kojom se traga.

Od njih petero, četvero je priznalo zločin. Fabio i Renato stari su policijski znanci, evidentirani zbog oružja. Osamnaestogodišnja Ariane Sousa, 18-godišnja prostitutka, dojavila je banditima korisne informacije o možebitnoj gotovini.

Često je bila kod Stanića i Nekića, ali kako Stanić nije dobro govorio portugalski, moguća je greška u komunikaciji jer novca, zapravo, nije bilo.

Idejni začetnik ubojitog plana bio je Luis Fernando koji je Ariani rekao da ostavi otvoren prozor i žrtve opije i izmori seksualnim užicima. Tako je i bilo pa ni jedan ni drugi nisu ništa naslućivali.

Pljačkaši mučitelji ukrali su im košulje hrvatskih modnih dizajnera, obiteljsku zlatninu, plazma televizor, pumpu za vodu za hidromasažnu kadu, mobitele i novčanike te se odvezli autom koji je Stanić unajmio u rent-a-car agenciji.

Tragovi borbe koji ukazuju na bandu pronađeni su pod noktima ubijenih muškaraca.

Stanić i Nekić u Brazil su kao turisti ušli 14. siječnja, a za razliku od Stanića koji Brazil intenzivno, barem jednom godišnje, posjećuje od 2007., Nekiću je to bilo drugi put u životu.

Stravičnom činu prethodilo je intenzivno partijanje. U Stanićevoj kući iz dana u dan redale su se žene svih profila i dobi, a tako je bilo i večer prije pokolja.
'Gdje je novac, bagro? Ubit ćemo vas, protuhe. Govorite!'

Gdje je novac, bagro? Govorite! Ubit ćemo vas, balkanske protuhe! - izvikivali su članovi bande dok su ih tukli i vezali im ruke i noge.

Vidjevši da njihova tortura ne daje rezultate jer priča o novcu nije bila istinita, Staniću i Nekiću su stavili plastične vrećice na glave kako bi se što prije ugušili.

Staniću je oko vrata, osim vrećice, bio svezan i konop, a u usta su mu ubojice ugurale čarapu.