Bračni par izbjegao smrt 'za dlaku'

„Da nisam imao svu neophodnu zimsku opremu na autu i da nisam bio dovoljno koncetriran, ko zna šta bi se dogodilo. To je bila jedna velika trauma za nas, gledati kako drvo pada ispred vas, a zatim kako kroz auto prolazi ogromna grana dužine oko sedam metara koja bi vjerovatno usmrtila moju suprugu da se nije na vrijeme sagnula", kazao je Piper.

Prilikom nesreće, a na sreću supružnika, Milija je zadobila samo lakše ozljede. Međutim, kako Piper naglašava, šteta na automobilu je stopostotna.

Piper tvrdi da je drvo već bilo u oronulom stanju i da su mještani upozoravali da će se srušiti.

Nismo saznali koga su upozoravali, ali iz Odjela za javne poslove su potvrdili da održavanje ovog drveta nije u njihovoj nadležnosti jer se drvo nalazi u privatnom vlasništvu i nije bilo nikakvih zahtjeva da se ono ukloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Policije Distrikta su izvršili uviđaj i po riječima Halida Emkića, glasnogovornika brčanske policije, bit će preduzete sve neophodne mjere i radnje u smislu utvrđivanja okolnosti koje su dovele do ovog događaja, te utvrđivanja vlasništva nad topolom koja je pala.

Na mjesto događaja izašli su i brčanski vatrogasci i pripadnici JP Komunalno koji su uklonili stablo s puta i omogućili nesmetan protok saobraćaja.

(Fena)