Božić u Čajdrašu uz spaljenu štalu i sijeno

spaljena stala
Sugovornik portala Kockice.ba Marko Gelić sproveo nas je najprije do spaljene štale u vlasništvu Ljubana Tikvića, koja je zapaljena u petak 18. prosinca. Susjedi su primijetili oko 3.30 i 4.00 ujutro da je štala u plamenu. Ubrzo su na lice mjesta izašli vatrogasci i policija, a u jutarnjim satima uviđaj je izvršen i od strane krim inspektora. Naime, i tjedan dana kasnije rješenja ovog slučaja nema, kako doznajemo iz policije.

No, na prvi dan Božića, dogodio se novi incident i to svega desetak metara od štale, gdje je oko 22.00 zapaljen plast sijena u vlasništvu Dijane Antičević- Tikvić. Plast je u potpunosti izgorio, policija je ponovno itervenirala i obavila kriminalističku obradu, a mještani Čajdraša ostali su u strahu.

Mišljena stanovnika su podijeljena, jer jedni smatraju da je ovo samo zlonamjerni čin, dok drugi naglašavaju kako je ovo čin na nacionalnoj osnovi i da se incidenti povremeno događaju. Žalosna je činjenica da se ovaj gnjusni čin dogodio na Božić i da nitko od medija nije izvijestio o ovome događaju, osim portala Kockice i televizija KISS zahvaljujući suradnji sa novinarkom Ivanom Cvjetković.