Bošnjak priznao: Ubio sam čovjeka

On se, kako pouzdano saznaje sarajevski Dnevni avaz, tijekom ovog vikenda nalazio na dopustu.

Načelnik sektora kriminalističke policije Srećko Bošnjak potvrdio je jučer novinarima tek inicijale ubijenog, kazavši da je policiji dostupna osoba koja je pucala, no zbog istrage nije želio otkriti detalje, kao ni dežurni županijski tužitelj Adis Nuspahić, koji je jučer rukovodio uviđajem. Istakao je da su obje osobe odranije poznate policiji za određena krivična djela.

Salčin se kretao pješke u pravcu Željezničke stanice, a u crnom BMW-u naišao je Bošnjak, koji je iz automatske puške ispalio rafal od pet do šest hitaca u Salčina. Kada se Salčin mrtav srušio na zemlju, BMW je odjurio u nepoznatom pravcu.

Kako saznaje list, Bošnjak je tijekom ovog vikenda imao dopust do jučer, točnije do 15 sati, no, prema izvoru bliskom istrazi, on se već u ranim jutarnjim satima vratio u KPZ!

>>Mostar: Šemso Salčin (31) ubijen nakon izlaska iz zatvora

Izvor sarajevskog lista ističe da se, navodno, javio stražaru KPZ-a na glavnom ulazu kazavši „Ubio sam čovjeka!", nakon čega je ubrzo i pozvana policija. Njega su tijekom jučerašnjeg dana istražitelji MUP-a ispitivali u pritvorskoj jedinici. Inače, Bošnjak je mostarskoj policiji već duže vrijeme poznat zbog uživanja i rasturanja droge. Za njim je čak, jedno vrijeme, bila raspisana i potjernica. Inače, u KPZ-u Mostar zatvorsku kaznu služi i Ivicin brat Mario.

Šemso je sin Dževada Salčina zvanog Struja, koji trenutno pred Sudom BiH odgovara za ratne zločine počinjene u Trusini 1993. godine.

Ubijeni Salčin je, kako saznaje list, tek nedavno odležao zatvorsku kaznu, i to zbog umiješanosti u trgovinu drogom. Njega i još nekoliko osoba su pripadnici Federalne uprave policije lišili slobode u rujnu 2009. godine. Tada su, u okviru ove akcije, zaplijenjena dva kilograma heroina. Mostarska policija sumnja da je jučer zbog droge došlo do obračuna između Bošnjaka i Salčina