Blic: Legija iz zatvora izdaje naloge za likvidacije!

Ulemek se od maja 2004. godine, kada se predao srpskoj policiji, nalazi u samici bloka "Hajat" u Okružnom zatvoru u Beogradu. Izlazi sam u šetnju, hrana mu se donosi u ćeliju i nema kontakt s ostalim zatvorenicima. Uprkos tome, kako za Blic navodi sugovornik iz MUP-a, Legiji nije problem da iz zatvora naručuje ubojstva.

Izvor Blica koji je uključen u istragu ubojstva Vukojevića navodi da za to postoji bezbroj načina.

"On ima dozvoljene posete, porodične i službene, a poruku može da pošalje i šifrovano, tako da ni onaj koji je prenosi ne zna o čemu se radi".

On kaže da je, po zakonu, zatvorskoj upravi zabranjeno da nadzire službene razgovore pritvorenih, što njima omogućava da šalju poruke u vanjski svijet.

U izjavi Sretka Kalinića hrvatskoj policiji, Legija je imenovan kao naredbodavac ubojstva Vukojevića, svjedoka pokajnika u postupku protiv zemunskog klana. Vukojević, šef Spasojevićevog osiguranja brutalno je likvidiran 3. juna 2006. iz osvete zbog svjedočenja, ali i zbog novca "zemunaca", koji je ostao kod njega. Radi se o velikoj sumi, koja je bila potrebna Legiji zbog financiranja troškova suđenja, a i "zemuncima" kako bi nastavili skrivanje - kaže izvor Blica i navodi da je policija na uviđaju u Vukojevićevom dvorištu, iskopala jednu vreću sa novcem.

Na lisicama kojima su mu bile vezena ruke, u momentu kada je policija našla njegovo tijelo, do pola zakopano u zemlju, nađen je DNK trag Aleksandra Simovića, "zemunca" koji je pet mjeseci kasnije uhićen u unajmljenom stanu na Novom Beogradu.

blic