BIVŠI POLICAJAC PRIJETIO SMRĆU DOKTORIMA Onaj momak je pobio trojicu, koliko bi ih ja triba ubit?

Bolnica Split
Pixsell

Splitska policija uhitila je u srijedu u večernjim satima 47-godišnjeg S.D. zbog prijetnji smrću liječnicima i medicinskom osoblju Zavoda za kardiokirurgiju KBC-a Split, piše Slobodna Dalmacija.

Taj bivši policijski službenik nazvao je bolnicu oko 12 sati i 30 minuta i od medicinske sestre, koja se javila na telefon, tražio da razgovara s liječnikom koji vodi liječenje njegove majke. Pritom je pojasnio kako mu je liječnik obećao da će majka biti operirana sredinom siječnja, no da se to nije dogodilo. Također je napomenuo da ne može doći do liječnika i da mu on ne odgovara na pozive.

PRIJETNJE SMRĆU

Budući da mu medicinska sestra nije mogla dati liječnika na telefon ogorčeni 47-godišnjak je kazao kako ništa ne funkcionira te dodao: “Onaj momak je pobio trojicu, koliko bi ih ja triba ubiti, pet ili deset”. Ujedno joj je zaprijetio kako će u slučaju da se nešto dogodi njegovoj majci, ubiti i liječnika i još deset ljudi, stoji u prijavi.

Iz bolnice su prijetnje prijavili, a policija je odmah privela 47-godišnjaka koji je kasnije svojim bivšim kolegama potvrdio da je izrekao grube riječi, no ne da je i prijetio onako kako ga se optužuje.

PSIHIČKI BOLESTAN

Policija je u međuvremenu zatražila od suca istrage nalog za pretragu njegovog stana, a po završetku obrade očekuje se da će 47-godišnjak biti priveden te da će bude li tužiteljstvo za njega tražilo istražni zatvor o tome odlučivati sudac istrage.

Slobodna piše da je 47-godišnjak osoba koja se liječi kod psihijatra i boluje od težeg oblika PTSP-a.