Bili su u braku 22 godine. Ubojica supruge se brani šutnjom: 'Znao je što ga čeka, sam se predao...'

tučnjava, zadar, ubojstvo, rijeka

Otkrivaju se novi detalji ubojstva žene kod Rijeke.

Kako javlja Novi list, ubio ju je njezin suprug i to dok je sjedila za računalom u njihovoj kući na Grobniku. Motiv ubojstva nije poznat, budući da se ubojica brani šutnjom.

Nakon što je suprugu ubio puškom, sam se predao policiji. Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Bio je umirovljenik koji je cijeli radni vijek proveo u brodogradilištu, a ona je radila u jednom domu za starije i nemoćne osobe. Više od 20 godina bili su u braku. Mještani tvrde da ništa nije dalo naslutiti da bi se ovakav zločin mogao dogoditi te da su supružnici, barem se činilo, imali idiličan brak.

U kući mu našli pištolje

Kriminalističkim istraživanjem koje su riječki policajci proveli u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom utvrđena je sumnja da je 23. listopada 69-godišnji hrvatski državljanin pucanjem iz puške ubio 47-godišnju hrvatsku državljanku, stoji u policijskom priopćenju.

U sklopu tog istraživanja, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci provedena je pretraga doma i drugih prostorija te vozila osumnjičenika te su pronađena dva ručno rađena pištolja i šest komada pripadajućeg streljiva, koje je neovlašteno posjedovao, priopćila je policija.