Bihać: Pomoćnik ministra uzgajao marihuanu

Bihać: Pomoćnik ministra uzgajao marihuanu
Iako MUP USK na svom portalu redovno izvještava o ovakvim događajima, ovaj slučaj nije unesen u elektronski bilten. Ta činjenica je u gradu na Uni proizvela različite komentare, pa i glasine, piše Dnevni Avaz.

"Dana 10. 8. 2011. godine oko 17.20 sati, uz dobrovoljni pristanak 50-godišnjaka iz Bihaća, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata i tom prilikom pronađene su tri PVC vaze sa zasađenom po jednom zeljastom biljkom koja svojim izgledom asocira na "cannabis sativu", jedan paketić od alu-folije sa sadržajem biljne materije koja asocira na "cannabis sativu" te sedam stabljika visine oko 20 cm koje asociraju na "cannabis sativu".

Pedesetogodišnjak je lišen slobode, a nad njim je zavedena kriminalistička obrada i podnesen izvještaj zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" obavijestio je nakon pismenog upita Ale Šiljdedić, glasnogovornik kantonalnog MUP-a.

Novinari Avaza nisu uspjeli stupiti u kontakt sa Felićem, a neslužbeno doznaju kako je policajcima rekao da marihuanu uzgaja za osobne potrebe.