Bankarica osumnjičena da je s računa uzela novac i prebacila ga u Hercegovinu

kutina, Nasilje u obitelji, dijete, udarac, zlostavljanje, ubojstvo, suđenje, fatalna viki, paljenje, Nasilje u obitelji, Zagreb, samoubojstvo, dijete, zadar, Pulska policija, prijetio smrću, ravnateljica škole, uhićenje, spolni odnos s djetetom, zakon RH, prava u romskoj zajednici, mlađi od 15 godina, prometna nesreća, pogibija, prometna nesreća, policija, tučnjava navijača, tučnjava, masovna tučnjava, nogomet, prometna nesreća, pogibija, Hrvatska, policija, pozivi, Petar Matić, Zagreb, Utrine , tajnica, Novac, Hercegovina, napad, Hrvatska
Bankarica se sumnjiči da je s depozita građana u banci "počistila" gotovo pet milijuna kuna koje je uz pomoć carinika plasirala na račun tvrtke čija je vlasnica također osumnjičena, ali nije privedena.

Državno odvjetništvo odmah je po saznanju o ovim radnjama naložilo blokadu računa. Nađeno je nekih tri milijuna, a za više od milijun kuna ne zna se sudbina. Navodno je vlasnica tvrtke sredstva plasirala u Hercegovini.


Osumnjičena bankarica drži kako se ovdje radi o namještaljci. Nije iznijela obranu jer je bila preumorna, no branitelj Mislav Milas Indexu je izjavio kako će negirati počinjenje djela. Smatra da depoziti nisu dizani bez privole građana, što bi se trebalo dokazati grafološkim vještačenjem.

Ne zna se kako je zakazala interna kontrola u banci jer su kaznena djela počinjena u posljednjih godinu i pol dana.


Državno odvjetništvo tražilo je pritvor za carinika i bankaricu zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Umjesto toga izrečena im je mjera opreza. Ne smiju kontaktirati svjedoke i trećeosumnjičenu.

Bankarica kazneno djelo ne može ponoviti jer je dobila otkaz prije dvadesetak dana, dok je carinik već ranije suspendiran zbog napada na policajca.