Balkanski ratnik: Puljanin ubio otmičara i pobjegao

...i pokojni Mladen Popović, i za njegov život su zahtijevali 50.000 eura, piše Glas Istre. Dvojica muškaraca, Gilg i Popović, koji je upravljao automobilom, po uputama druge dvojice oteli su Marinkovića tako što su zaustavili njegovo vozilo i predstavili mu se kao policajci, pritom mu pokazavši i policijsku značku.

Marinkovića su tada ugurali u svoj automobil marke Audi, a tijekom vožnje su mu prijetili tražeći novac. Nespretnost Gilgija koji je imao pištolj bila je Marinkovićeva prilika za oslobađanje i bijeg od otmičara. Pucao je i ubio vozača Popovića, a Gilga ranio u podlakticu. Automobil je tada sletio s ceste, a Marinković je zaustavio vozilo koje je išlo tom cestom i tako došao do pulske policije.

Akcija "Balkanski ratnik"

Tragovi pronađeni u automobilu i oko njega potvrdili su istinitost Marinovićevih navoda. Odvjetništvo je procijenilo da se radilo o nužnoj obrani pa Marinković za ubojstvo Popovića i ranjavanje Gilga nije optužen.

Iz izvora bliskih istrazi, čiji se detalji drže u strogoj tajnosti jer je riječ o jednom djelu velike međunarodne akcije razbijanja krijumčarskog narkolanca "Balkanski ratnik", u prtljažniku  automobila pronađena je i lopata te crna vreća, koje su navodno trebale poslužiti za iskapanje velike količine skrivenog novca, piše index.hr.

Od otmice pa do danas Dino Marinković ima policijsku zaštitu, a "Balkanskom ratnik", akcija je koju je uz suradnju više zemalja vode srpska sigurnosna služba BIA i američka DEA.