Balističari utvrdili poklapanje čahura iz Suhodola i Konjica

potraga
potraga

Nije bilo borbe

Naime, istražitelji su dobili balistički nalaz kojim je nepobitno utvrđeno da su čahure pronađene u Suhodolu i one u Konjicu nakon ubojstva Sauda Sultanića ispaljene iz istog oružja!

Kako se doznaje, balističari su utvrdili stopostotno poklapanje pronađenih čahura koje su ispaljene iz automata M-56, takozvanog šmajsera.

Sumanuti Gačić je koristio, kako otkriva naš izvor, pištoljsku municiju 7,62 milimetara.

Na licu mjesta nisu uočeni tragovi koji bi potvrdili da je bilo borbe između policajca i ubojice, piše Dnevni avaz.

Policajac je pronađen u ležećem položaju, a vanjskim pregledom tijela nađene su povrede isključivo od ispaljenih metaka, te nije bilo rana od hladnog oružja. Doznaje se da su u njega ispaljena četiri metka.

Istražitelji su odmah provjerili postoji li bilo kakva veza između ubojice i žrtve te utvrdili da ne postoji ni najmanja šansa da su se poznavali.

Kako je otkrio izvor blizak istrazi, u ovom slučaju se radi o nasumičnom napadu psihopate. Begićev službeni pištolj je ubojica odnio sa sobom, kao i dva okvira sa za sada nepoznatim brojem metaka.

Klasična egzekucija

Istražitelji su petnaestak metara od mjesta zločina u pravcu šume pronašli Begićev opasač i futrolu pištolja. On nije imao motorolu, jer ju je na toj lokaciji nemoguće koristiti. U snijegu i blatu su ostale stope ubojice koje se gube u šumi.

Policija ovaj slučaj tretira kao klasičnu egzekuciju.

U Begića su ispaljena tri hica u grudni koš te jedan u glavu. Pronašao ga je kolega koji je došao da ga zamijeni na straži. Zatekao ga je u lokvi krvi te je morao trčati oko 250 metara da bi pozvao Operativni centar FUP-a.

Na tom lokalitetu ne može se koristiti telefon jer nema mreže.

Kada je Begićev kolega stupio u vezu s Operativnim centrom FUP-a, povikao je dežurnom: „Ubili su Begića, ubili su Begića".

Na području Suhodola kod Tarčina prethodnu noć i jučer cijeli dan patrolirale su brojne policijske snage. Policajci su pretraživali obližnju šumu i objekte koji se nalaze u blizini mjesta tragedije, a nadlijetali su i helikopteri.

Policajci: Nećemo se smiriti dok ne nađemo ubicu našeg kolege

U potragu su uključeni i psi tragači. Policajci s kojima su novinari Dnevnog avaza jučer na licu mjesta razgovarali ističu da niko nije napustio radno mjesto od momenta kad su doznali da im je ubijen kolega.

Kažu da se neće smiriti dok ne nađu ubojicu.

U razgovoru s policajcima koji su jučer s dugim cijevima stražarili pored policijske kućice gdje je likvidiran Mahir Begić, doznaje se i da je nekim od njih kada su došli na mjesto ubojstva pozlilo.

- Mislio sam da će mi srce pući. U grudima me je toliko stegnulo da sam se borio za zrak. Prizor koji sam zatekao natjerao me je da po svaku cijenu života krenem u potragu za ubojicom - ispričao je jedan od kolega rahmetli Mahira Begića.