Automafija u BiH: Vlasnicima vraćena 74 vozila vrijedna više od 1,5 milijuna maraka

... tijekom 2010. godine krala skupocjene automobile i počinila još niz kaznenih djela. 

Na samom početku ročišta Vijeće kojim predsjedava Tatjana Kosović je odvojilo predmete u odnosu na optužene Josipa Rašu, Gorana Pećaranina, Antonija Ćorluku, Nadu Govedaricu, Edina Kazagića, Dragana Ikića i Mersihu Požegić koji su s Tužiteljstvom sklopili sporazume o priznanju krivnje, a koji će Sud razmatrati u razdoblju od 24. travnja do 29. svibnja. 

Tako su na optuženičkoj klupi ostali Šemsudin Hodžić zvani Švabo, Enis Mandal zvani Pajser, Zoran i Dejan Jokić, Murat Đuderija, Mustafa Demirović zvani Mujo, Alen Hasković, Božidar Kundert, Esudin Hadžić, Miroslav Pajić zvani Pajke, Semir Šehović, Vladimir Lizdek, Haris Fukelj, Admir Kovačević, Vedran Škavo, Elmedin Pirić, Slobodan Stojanović, Krsto Jakšić i Miroslav Lazarević.

Nakon rješenja o razdvajanju postupka, tužitelj Oleg Čavka je počeo s čitanjem optužnice koja je napisana na 62 stranice. Optuženi se terete za pripadnost kriminalnoj skupini, krađu automobila, krivotvorenje isprava, sprječavanje dokazivanja, te davanje i primanje dara i druge oblike koristi i prikrivanja. 

U optužnici stoji da su djelovali kao organizirana kriminalna skupina po dogovorenim i raspodijeljenim aktivnostima u vršenju nezakonitih radnji, te uz pomoć sofisticiranih alata i uređaja krali automobile, a potom krivotvorili dokumentaciju za vozila, da bi nakon toga ove ukradene automobile prodavali trećim osobama u BiH i susjednim zemljama. U optužnici je navedeno da su Hodžić, Mandal i Zoran Jokić od 2009. do početka 2011. godine u BiH formirali organiziranu skupinu, nakon čega su vrbovali veći broj pomagača, koji su djelovali u našoj zemlji, ali i Srbiji.

Članovi skupine su automobile krali u Sarajevu i Mostaru, a potom su ih prebacivali u iznajmljene garaže. Hodžić je, navodi se dalje u optužnici, od zaposlenika autokuće nabavljao brojeve šasija i motora istovrsnih vozila koja su prodana u zemljama Europske unije.

Tako dobivene podatke, zajedno s vozilima, dostavljao je optuženom Ćorluki u Grude. Ćorluka je zatim izrađivao krivotvorene dokumente za uvoz, prometne dozvole, registracijske pločice, naljepnice i druge dokumente, a na šasijama automobila utiskivao je brojeve šasija i motora koje su mu davali Hodžić i Mandal.

Uz pomoć potkupljenih carinika - pripadnika Uprave za neizravno oporezivanje BiH, vozila su fiktivno uvozili na način kako se uvoze rabljeni automobili, a da pri tome automobili nisu ni dolazili na granični prijelaz. Nakon toga su pripadnici skupine i druge njima poznate osobe prodavali vozila kupcima u BiH. 

Iako su organizirali, pripremali i izvršili kaznena djela u kojima je ukradeno nekoliko stotina automobila. Vozila koja nisu prodavali prebacivali su u Kiseljak, ali i prema Zvorniku, odakle su neometano izvezena izvan BiH i prodavana uz pomoć pripadnika Granične policije optuženog Stojanovića. 

Iako je ukradeno na stotine automobila, istražitelji su uspjeli identificirati i vratiti vlasnicima 74 skupocjena vozila čija je vrijednost procijenjena na više od 1,5 milijuna maraka. Svi optuženi su uhićeni u velikoj policijskoj akciji kodnog naziva "Kamen" koja je izvedena na teritoriju cijele BiH sredinom siječnja prošle godine.

Izvor: Dnevni list