Autobus s putnicima zaglavio u poplavi

Banjaluka, autobus, crna kronika

ZENICA - Županijska uprava Civilne zaštite Zeničko-dobojske županije objavila je jutros da je u ZDŽ-u usljed većih padavina u posljednja 24 sata, došlo do plavljenja određenih područja.

U Tešnju usljed izlijevanja Usore, Radušice i Ponirca pričinjena je materijalna šteta na 15 stambenih objekata.

Zbog izlijevanja rijeke Bosne u gradu Maglaju ispod gradskog mosta na regionalnom putu Maglaj - Zavidovići, promet se odvija otežano jednom trakom, a potpuno je zatvoren podvožnjak na ulazu u Maglaj iz pravca Zenice, u mjestu Liješnica.

Sinoć oko 21.30 sati došlo je do potapanja dionice puta Donji Kakanj - Brnjic u mjestu Kazani, gdje je ostao autobus poduzeća Centrotrans Kakanj s osam putnika.

Autobus je specijalnim vozilom izvučen iz vode, a putnici evakuirani.

U zeničkoj općini za promet je zatvoren podvožnjak u mjestu Nemila, dok je u mjestu Kula došlo do izlijevanja Babine rijeke zbog čega je jedna obitelj evakuirana.

Na regionalnom putu Žepče – Zavidovići, na ulazu u Žepče poplavljen je podvožnjak, zbog čega se promet odvija alternativnim pravcem.

U porastu je i vodostaj rijeka Gostović i Krivaja u općini Zavidovići, te rijeke Stavnje u općini Breza, ali za sada nisu ugroženi stambeni i infrastrukturni objekti, priopćeno je iz Županijske uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojske županije.

bitno.ba