Al Kapone osuđen na godinu dana zatvora za krađu automobila od bivšeg poslodavca

Al Kapone osuđen na godinu dana zatvora za krađu automobila od bivšeg poslodavca
Ilustracija/Hercegovina.info

Nakon postupka po optužnici Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Ljubiša Đekić (38) iz Dervente pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora za krađu automobila od bivšeg poslodavca u Brčkom.

Njega je na zatvorsku kaznu osudio Apelacioni sud u tom gradu, pošto mu je po žalbi Tužiteljstva povećao kaznu sa šest mjeseci, koju mu je bio izrekao Osnovni sud Distrikta, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčkog.

Ljubiša Đekić, zvani Al Kapone, pravosnažno je osuđen, jer u noći između 8. i 9. ožujka 2017. godine provalio u prostorije autopraonice D- Lazarević u Brčkom, u kojoj je nakratko bio zaposlen. On je podesnim predmetom i fizičkom snagom otvorio prozor na bočnoj strani objekta, ušao unutra i najprije oduzeo zatečeni novac te pogonske ključeve od pet vozila parkiranih ispred autopraonice. Zatim je stavio u pogon automobil vlasnika radnje, Peugeot 207, vrijedan oko 8.000 maraka, i odvezao se u pravcu Dervente.

Tužiteljstvo Distrikta optužilo je Đekića za kazneno djelo teške krađe, a pošto je priznao krivicu, Osnovni sud ga je u svibnju ove godine osudio na šest mjeseci zatvora. Postupajući po žalbi Tužiteljstva zbog neodgovarajuće odluke o kazni, Apelacioni sud Distrikta nedavno je preinačio ovu presudu povećavši kaznu osuđenom na godinu dana zatvora, stoji u priopćenju.