Akcija protiv organiziranog kriminala u Hercegovini: Uhićenja u Mostaru, Ljubuškom i Posušju

fup, uhićenja, Hercegovina

Uhićene su tri osobe, u skolopu operativne akcije "Jumper", zbog organiziranog kriminala, a u vezi s kaznenim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su poduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Zapadno-hercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, u cilju realizacije Naredbe Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije i Županijskog Suda u Tuzli. Te aktivnosti su poduzete u sklopu višemjesečne istrage koju provodi to tužiteljstvo, vezano na dokumentiranje osoba koje se dovode u vezu s kaznenim djelom organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom zloupotreba položaja ili ovlasti, priopćeno je iz FUP-a.

Započeti su pretresi stambenih objekata na četiri lokacije na području općina Ljubuški, Posušja i Mostara, te su uhićene tri osobe inicijala I.V. (1966.), M.P. (1977.) i I.B. (1976.) koji se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelima.

Prilikom uhićenja i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a koji će korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će u zakonskom roku biti predani Županijskom tužiteljstvu Tuzlanske županije.