Adis Burić Burke u pritvoru zbog sumnje da je proizvodio i prodavao kokain

Pritvor/ rešetke
Ilustracija
Adisu Buriću zvanom "Burke" iz Mostara određen je jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, priopćilo je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije.
 

Adis Burić višestruki povratnik, se sumnjiči da je tijekom mjeseca studenog i prosinca 2019. godine i mjeseca siječnja 2020. godine na području Hercegovačko-neretvanske županije, dok se nalazio na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Mostar, tako što je koristeći dopuste-izlaske na slobodu iz zatvorskih prostorija, nudio na prodaju opojnu drogu kokain po cijeni od 50 eura za jedan paketić (oko 0,5 grama), priopćili su iz Županijskog tužiteljstva BiH.

Burić je 3. prosinca. 2019. godine oko 14:20 sati, na parking prostoru ispred ugostiteljskog objekta „Maksumić“ u Jablanici, prodao 21 prozirni pvc paketić bijele praškaste materije (kokain), što ukupno iznosi 9,179 grama, za novčani iznos od 1.000,00 eura.

Tereti ga se kako je 21. prosinca 2019. godine, oko 11:30 sati prodavao kokain u ugostiteljskom objektu „Maksumić te prodao 32 prozirna pvc paketića bijele praškaste materije (kokain), što ukupno iznosi 12,694 grama, za novčani iznos od 1.500,00 eura.

 U mostarskom nasrelju Vrapčići na parking prostoru T.C. Bingo 29. siječnja Burić je neovlašteno držao radi prodaje četri paketića umotana u pvc prozirni najlon u kojem se nalazilo po 20 manjih paketića, ukupno 80 paketića, te 5 manjih paketića umotanih u prozirnu pvc foliju sa sadržajem bijele praškaste materije koja sa svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Zbog bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi bio na slobodi, mogao ponoviti kazneno djelo, Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA) nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.