Braći i sestrama, na zemlji našoj, na plemenitoj...

Dragi katolički žitelji Lijepe naše BiH, svi koji sada pred malim ekranima  čitate vaš omiljeni portal.  Portal koji je ušao u vaše živote  i čiji ste i Vi sastavni dio. Portal kojeg ste svojim mislima, kolumnama, komentarima, bilo  kritikama ili pohvalama i vi nadograđivali želimo Vam čestit i blagoslovljen Božić.


U ovoj kratkoj poslanici Nepokorenima želimo Vam  sljedeće:

Želimo da hodate uspravna čela kako su vam i didovi dosada odali. Vrime koje je prid nama burno je. I čekaju nas mnoga iskušenja. Želimo Vam da što više budete svoji, da ne zaboravite tko ste i otkud ste. Da ne dopuštate na rod svoj i kraj svoj. I da ga branite kako dolikuje našem čoviku. Mudrom rječju umjesto psovkom.

Želimo da manje vjerujete u Djeda Mraza a više u Sina Ljubavi. Želimo da božićnu pšenicu ne kupujete u supermarketima nego da je sijete  sa svojom  obitelji nad svojim ognjištem.

Želimo da više ljubite i poštujete svoje žene. Kao i one vas. Da rađate što više sinova i kćeri. Da odjekuje plač i smij dičinji našom zemljom koja se budi. I koju su pokušali ugasiti.Želimo vam snagu, ustrajnost i plemenitost . Želimo Vam iskorjenjivanje prokletstva psovke iz vaših usta u vremenu koje je pred nama. Želimo Vam više poštovanja prema svom susjedu i komšiji.

Želimo da shvatite da nam je samima na naš put koji nas čeka. Trnovit je i težak ali je zacrtan. I samo je naš. Želimo da više ne gledate ni prema Zagrebu, ni prema Pešti i Beču nego prema Mostaru, Vitezu, Orašju, Livnu, i svakom svom selu, svakoj svojoj njivi.

Želimo vam odricanje od utopijskih ideja i razvijanje osjećaja za realno. Želimo vam puno mudrosti.

Želimo Vam Treći!

Iseljenoj braći van domovine, kako u RH tako i svijetu, želimo da nikada ne pokidaju veze sa zemljom koja ih je othranila.

Katoličkoj braći u Hrvatskoj, našoj mlađoj domovini, želimo da ustanu! Da  se konačno prestanu stidjeti svog hrvatstva i domovinstva. To nisu pežorativi, to su temelji Vaše države koju smo Vam i mi pomogli stvoriti! Želimo da nas se ne sramite zbog nas nego da na to budete ponosni. Manje vjerujete glasnicima loših vijesti a više dobroćudnosti  vlastita srca. Nedajte da vas zavedu! Želimo Vam konačno i boljeg predsjednika od ovog nečeg što ste imali do sada. Pomoći ćemo Vam i mi ako ste neodlučni :)

Želimo  na kraju mir svim Vašim dušama, obilje zdravlja i ljubavi te Božji blagoslov iz sjaja Novorođenog.

poskok.info / hercegovina.info