'Bolje ilegalno živ, nego legalno mrtav'

ulje kanabisa

U Parlamentarnoj skupštini BiH održana je rasprava pod nazivom "Bolje ilegalno živ, nego legalno mrtav", prilikom čega su oboljeli od teških, a često, prema riječima doktora, neizliječivih bolesti govorili o izliječenju uz pomoć kanabisovog ulja.

O ovom problemu govorio je i zastupnik SDP-a Saša Magazinović pozivajući na legalizaciju u medicinske svrhe. O svom liječenju emotivan je bio i Irfan Ribić, predsjednik Udruženja KanaBiH, javlja N1.

"Taj osjećaj kada ne možete hodati, prepoznati svoje roditelje mnogo je gori od zakonskog smisla.

Bolest sam dobio 2015. godine, narednih šest mjeseci sam slušao sve ono što su mi doktori govorili, liječio sam se službenom medicinom. Međutim u prosincu sam imao novi napad koji me gotovo u potpunosti paralizirao.

Ulje sam počeo koristiti 8. veljače 2016. godine, od tada do danas nikada nisam imao nikakav problem.

Diplomirao sam u ožujku ove godine, treniram atletiku, trčim polumaratone. Gotovo nevjerojatno za sve ono što su doktori govorili", ispričao je Ribić.

"Kada su me pitali zašto izlažem sebe i svoju obitelj nekoj vrsti rizika rekao sam uvijek sam birao samo jedno. Između slobode u kolicima i zatvora na nogama uvijek ću birati ovo drugo", naglasio je Ribić koji je lice borbe za liječenje kanabisom u Bosni i Hercegovini, i koji je prvi u javnosti govorio o svom ilegalnom načinu da ostane živ.