Zoran Milanović po treći put u mandatu posjećuje Hrvatski narod u BiH, Sarajevo ga ne zanima

Zoran Milanović
Tom prigodom predsjednik Vlade posjetit će Livno, Tomislavgrad, Ramu, Kupres, Bugojno, Gornji Vakuf-Uskoplje, Kraljevu Sutjesku i Bobovac. Prva postaja posjeta biti će Livno gdje će se sastati sa predstavnicima lokalne vlasti, potom će obići livanjsku mljekaru, a nakon toga će se uputiti u Tomislavgrad gdje će razgovarati sa općinskim čelništvom.

Nakon toga posjetit će dječji vrtić, a potom će se uputiti u Ramu gdje će se sastati sa predstavnicima lokalne zajednice u Župnom uredu Franjevačkog samostana Rama-Šćit. Nakon Rame, posjetit će Kupres.

U subotu Milanović ide u Bugojno gdje će se sastati sa predstavnicima lokalne vlasti, a potom i s Hrvatima iz bugojanskog kraja u hrvatskom povratničkom naselju Kandija

Isti dan posjetit će i Gornji Vakuf-Uskoplje, a na kraju i Franjevački samostan Kraljeva Sutjeska i kraljevski grad Bobovac.

Podsjećamo, Milanović je prvi Hrvatski premijer, ma šta god tko o njemu mislio, koji nakon rata redovito obilazi Hrvatske krajeve u BiH. Za vrijeme posljednjeg dolaska u Hercegovinu u travnju ove godine posjetio je Ravno, Stolac, Čapljinu i Međugorje.

Zoran Milanović, sada već po tradiciji, u širokom luku zaobilazi Sarajevo, a kad je posljednji put bio u službenoj posjeti BiH domaćin mu je bio predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda. I tom prilikom vrlo kratko se zadržao u glavnom gradu BiH, a odmah poslije razgovora sa svojim domaćinom otputovao je u Vitez, Mostar i Široki Brijeg.

Ta činjenica je dovela do ludila bošnjačke političare, poglavito zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH Denisa Bećirovića koji je tom prilikom rekao "Milanovićev protokol očigledno ima manjkavosti".

Brotnjo.info