Živko Budimir: Jurišić ima pakt s Lagumdžijom i spreman je izdati sve članove i simpatizere HSP-a i uništiti stranku

Živko Budimir
Budmir je kazao kao je odnos između njega i jurišića narušen i prije Sabora stranke kada je nakon formiranja vlasti Jurišić, kako kaže Budimir započeo funkcionirati autokratski, odnosno identično kao i drugi predsjednici stranaka.

-Odluke nisu donosila tijela stranke, već neformalne skupine. To se posebno očitovalo u kadroviranju i pregovorima sa SDP-om oko hrvatskih pozicija u vlasti. Jurišić je dugo vremena samo za sebe držao informaciju koje su pozicije pripale HSP-u i na taj način manipulirao cijelom strankom. Na neki način je stvoren privid da su upravo kadrovska rješenja uzrok problema, što u određenoj mjeri jest točno, no činjenica je da je stav Jurišića kako on treba sam odlučivati o svemu uzrok nezadovoljstva, ali i loših kadrovskih rješenja koja su narušila cijeli projekt.

No, sve je kulminiralo neslaganjem oko stavova po pitanju revizije branitelja jer je stav Jurišića nakon moje odluke o raspuštanju koordinacijskog tima za reviziju bio da se revizija treba nastaviti bez obzira na sva moja upozorenja da se revizija provodi nezakonito i tendenciozno s težištem na reviziji bivših pripadnika HVO-a, izjavio je Budimir. Nezakonito izabrani predsjednik F BiH kaže kako "Pravaši" danas imaju jasan, čvrst i odlučan stav značajnog broja dužnosnika stranke koji predstavljaju vrh stranke da smjene Jurišića.

-Dakle, svi predstavnici HSP-a BiH na entitetskoj i državnoj razini, osim federalnog zastupnika Stanka Primorca Ćane, potpisnici su dokumenta kojim se traži ostavka Zvonka Jurišića s pozicije predsjednika HSP-a BiH. to dr. Josip Perić, zamjenik Jurišića i izaslanik u Domu naroda FBiH, ministri Ante Krajina i Vjeko Čamber, zastupnik u Zastupničkom domu FBiH Željko Asić, koji je i dopredsjednik Glavnog stana, izaslanik u Domu naroda BiH Stjepan Krešić, dopredsjednik i tajnik Glavnog stana Ivica Gudeljević i Vili Terek, predsjednik mladeži Ivica Skočibušić, te ja kao dopredsjednik stranke i Predsjednik FBiH. Uvjeren sam kako su uvjeti za sazivanje izvanrednog Sabora stvoreni te kako će na idućoj sjednici Glavnog stana, Sabor biti i sazvan.

Upitan kako tumači to da Jurišić nije bio u sali kad se glasalo o smjeni Denisa Bećirovića, zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH Budimir je kazao

- Očito je da Zvonko Jurišić ima pakt sa Zlatkom Lagumdžijom. Zbog tog pakta, on je spreman izdati sve članove i simpatizere HSP-a BiH i dovesti stranku do uništenja. Uništavanje stranke zarad sujete i osobnih interesa već je viđeno u HSP-u u Hrvatskoj kada je Đapić spašavajući sebe, "potopio HSP".

Osobno sam se nadao da Zvonko neće počiniti istu pogrešku te kako će shvatiti da upravo on svojim postupcima nanosi najviše štete stranci te da je njegov podanički odnos prema Lagumdžiji i SDP-u u proteklu godinu gotovo uništio HSP. S obzirom na to da Zvonko najbolje razumije medicinski rječnik, ja bih to komentirao na sljedeći način: virus Đapić mutirao na Jurišiću, kazao je Budimir za sarajevsko Oslobođenje.