Željko Komšić nije Hrvat niti se osjeća Hrvatom

Bakir Izetbegović

...s jasnom porukom kako Bosnu i Hercegovinu vidi kao suverenu državu u kojoj žive tri jednakopravna naroda i kojoj želi pomoći u što bržoj euroatlantskoj integraciji. Uvjet svih uvjeta jest omogućiti hrvatskom narodu u BiH potpunu jednakopravnost kakvu imaju srpski i bošnjački narod, što se svakom dobronamjernom čovjeku čini normalnim zahtjevom te kako tu ne bi trebalo biti nekih ozbiljnih prepreka.

Nažalost, u Bosni i Hercegovini pojavila se politička ličnost u liku Željka Komšića, koja se politički i nacionalno ne može definirati.
S obzirom da je Željko Komšić u dva mandata bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva, za pretpostaviti je kako se izjašnjava i osjeća kao Hrvat. Ono što nam je upalo u oči jest njegova izjava kako je od tri službena jezika u Bosni i Hercegovini njegov materinski jezik bosanski, što nam je odmah postalo čudno, jer mi donedavno nismo ni znali da taj jezik uopće postoji. Isto tako, Željko Komšić voli isticati kako je bio pripadnik Armije BiH te kako je u Domovinskom ratu dobio odlikovanje „Zlatni ljiljan" (kao službeni grb bošnjačkog naroda, nešto slično kao grb u hrvatskog ili srpskog naroda), iako je u njegovom rodnom Sarajevu bila hrvatska vojna komponenta HVO Sarajevo i brigada „Kralj Tvrtko".

Mi, hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a, od samog početka njegova pojavljivanja na političkoj sceni imamo dojam kako on u biti nije Hrvat niti se osjeća Hrvatom, nego je ustvari Bosanac te agnostik po vjeroispovijesti, te time ne može ni predstavljati Hrvate katolike u BiH, ali može politički smetati, stvarati ozbiljne probleme i imati od toga veliku materijalnu korist.

Željko Komšić je utemeljitelj stranke „Demokratska fronta", koja je polučila solidan rezultat u bošnjačkom biračkom tijelu. Nije to neki veliki rezultat u razmjerima bošnjačkog biračkog tijela (ni blizu kao uspjeh koalicije stranaka ispred HNS-a BiH u hrvatskom biračkom tijelu), ali Stranka demokratske akcije, koja je dobila najveću potporu bošnjačkog biračkog tijela, želi Željka Komšića kao svog manjeg partnera, ali i kao nekoga tko svoju političku karijeru gradi na dekonstituiranju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Željko Komšić koristi svaku prigodu kako bi se suprotstavio legitimnim zahtjevima hrvatskog naroda za jednakopravnost u BiH, bez obzira na to dolaze li oni od legitimnih predstavnika hrvatskog naroda u BiH, ili od zvaničnika iz Republike Hrvatske koji imaju ustavnu obvezu skrbiti o položaju i jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH, ili međunarodnih krugova koji više ne mogu zatvarati oči nad političkim nasiljem i majorizacijom koji se provode nad hrvatskim narodom u BiH.

PTSP je psihološko-traumatski poremećaj koji između ostalog nastaje kao posljedica traumatičnih ratnih događanja, i mi branitelji oboljeli od PTSP-a smo cijelo vrijeme ukazivali kako Željko Komšić boluje od PTSP-a, koji je, kao takav, izrazito podložan manipulaciji koju su u potpunosti prepoznali Zlatko Lagumdžija, Haris Silajdžić i Bakir Izetbegović i počeli ga tapšati po ramenima kako je njegova uloga u zaštiti Bosne i Hercegovine od povijesnog značaja. Samoljublje i povijesna misija u zaštiti Bosne i Hercegovine poprimaju agresivni ratno-huškački razvoj postratne psihološke traume u Željka Komšića, koja je u potpunosti evoluirala do te razine da je poprimila oblik osmanlijskog janjičara (https://www.youtube.com/watch?v=E1EFe1vSb3s), nešto slično kao Rustem paša koji je bio Hrvat iz Butmira kod Sarajeva.
Mi, hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a, želimo poželjeti dobrodošlicu hrvatskoj predsjednici, gđi Grabar Kitarović, u njezinom posjetu Bosni i Hercegovini i upozoriti je kako u Bosni i Hercegovini još uvijek postoje hrvatski janjičari poput Željka Komšića, predsjednika Demokratske fronte i štovatelji Ahdname (koja definira kako se Hrvati katolici trebaju ponašati u Bosni i Hercegovini) poput Marinka Pejića, predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća i Franje Topića, predsjednika „Napretka".

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a
KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB