Željeznice pred kolapsom - štete ogromne

Prema priopćenju, Vlada je, nastojeći pomoći ovoj javnoj kompaniji, sukladno odluci Parlamenta FBiH, poduzela korake na otvaranju kreditne linije, ali menadžment kompanije nije predloženi tekst Ugovora uskladio s odredbana Zakona o dugu i zaduživanju u FBiH. Na taj način bi njegova realizacija bila štetna i za Željeznice, i za Proračun Federacije BiH prenosi danas Poslovni portal ba.

Vlada je zadužila vodstvo Željeznica FBiH da, zajedno s federalnim nistarstvima prometa i komunikacija i financija uskladi sporne odredbe Ugovora sa Zakonom.

Birokracija prijeti željezničarima

Nakon što su isplatili jednu od nekoliko plaća koje nisu isplatili željezničarima, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Nadzorni odbor i uprava poduzeća zatražili su žurnu normalizaciju željezničkog prometa "radi kontinuiteta poslovanja, provedbe aktivnosti za urednu isplatu plaća željezničarima te sprječavanja daljnjih šteta komitentima i putnicima".

Podsjetimo, zbog neispunjenih obveza vodstva i poslodavaca, željezničari Federacije BiH najavili su za 31. ožujka Štrajk željezničara u željezničkim regijama Tuzla, Zenica, Mostar, Bihać, Sarajevo, Generalnoj direkciji Sarajevo i Centralnoj radionici Rajlovac.

Ogromne štete tvrtkama

Prekid željezničkog prometa izravno ugrožava tvrtke kojima je on temeljno sredstvo prijevoza i sirovina i proizvoda. Predpostavlja se kako će najveće štete trpjeti mostarski Aluminij, Zenički Mitall Steel, Koksara u Lukavacu, zvornički Birač, i izravno Luka Ploče. Luka Ploče u susjednoj Hrvatskoj prosuđuje kako ona sama trpi štetu od 150.000 eura (300.000 KM) dnevno, a dosadašnjim prekidima željezničkog prometa već je dosegla milijun eura!