Željana Zovko: Ulaskom u Europski parlament želim pomoći i svojoj domovini BiH

"Ono što u ovom trenutku želim poručiti hrvatskim državljanima izvan Hrvatske, a na osobit način Hrvatima u BIH, jest kako imaju mogućnosti do sutra se registrirati u najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske. Registracija je preduvjet za ostvarenje prava glasa na izborima za Europski parlament 13. i 14. travnja", kazala je Zovko

Na pitanja što bi za nju osobno, a i za birače iz BiH, značilo kada bi ušla u Europski parlament, Zovko je kazala kako bi iskoristila svoje diplomatsko iskustvo da putem najviše institucije u EU lobira i za Bosnu i Hercegovinu, a posebice za Hrvate u BIH.

"Program HDZ HR u ovim izborima je omogućavanje prelaska građanima BIH granice bez putovnice i borba za ravnopravnost Hrvata u BIH", dodala je Zovko

Također je rekla kako očekuje da će apsolutna većina Hrvata izvan Hrvatske svojim izlaskom i opredjeljenjem ukazati povjerenje HDZ-u.

Zovko je na kraju poručila biračima da se registraju i izađu na izbore jer jedino tako mogu imati utjecaj nešto promijeniti, što nitko ne može učiniti umjesto njih. Također ih je pozvala na što veću nazočnost na tribinama HDZ-a na kojima će biti predstavljeni kandidati ove stranke za Europski parlament. Tribine će se održati 5. travnja u Tuzli, dan kasnije u Kiseljaku i 7. travnja u Mostaru.

Fena