Želi se negirati zločin muslimanskog naroda prema Hrvatima

...općeg sabora HNS-a BiH nakon lokalnih izbora odnosno do kraja godine jer, kako je kazao, ništa što je usvojeno rezolucijom HNS-a nije ispoštovano

"Taj sabor neće biti sazvan kao zadnji put, nego će biti sazvan na način da u njemu sudjeluju svi koji imaju legitimitet hrvatskog naroda (...) a to su svi izaslanici i zastupnici od općinske i državne razine", kazao je Koroman naglasivši kako u u radu sabora moraju sudjelovati i svi predstavnici hrvatskih institucija.

"HNS nije ni Dragan Čović, ni Božo Ljubić ni Željko Koroman, HNS je hrvatski narod i svi njegovi zastupnici", kazao je Koroman naglasivši kako se HNS ne raspada i da iz HNS-a može otići tko hoće i da onaj tko ne bude radio u interesu hrvatskog naroda neće moći ostati u HNS-u nakon općeg sabora, prenose portali izvješće agencije "Fena".

Na pitanje smatra li da predstavnici HSP-a BiH trebaju sudjelovati u radu HNS BiH, Koroman je kazao kako moraju biti pozvani svi oni koji su legitimno izabrani od hrvatskog naroda.

Istaknuo je i to kako se mora provesti politička revolucija unutar srpskog, bošnjačkog i hrvatskog naroda odnosno kako treba na demokratski način maknuti iz politike ljude koji su narod u BiH doveli u ovakvu situaciju. Pozvao je sve na političku revoluciju na način da se izađe i glasuje na slijedećim izborima.

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević i zastupnica u Saboru RH-a Ruža Tomašić kazala je kako podupire HNS BiH sve dok je on u servisu hrvatskog naroda. "Kad taj HNS bude(...) sredstvo jednoj stranci da postigne nekakav svoj cilj onda ne stojimo iza toga", poručila je Tomašić.

Istaknula je i to kako se ne miješa u unutarnje pitanje BiH već da traži samo to da hrvatski narod u BiH bude tretiran jednakopravno kao dva ostala naroda.

Dopredsjednik HSP-a dr. Ante Starčević Herceg-Bosne Željko Bošnjak tijekom konferencije za novinare govorio je o reviziji branitelja odnosno o braniteljima koji su bili u logorima.

"Ministar Zukan Helez je, zajedno s Zlatkom Lagumdžijom na čelu, sve one koji su bili u muslimanskim logorima skinuo s proračuna (...) želeći negirati zločin muslimanskog naroda prema Hrvatima u BiH", istaknuo je Bošnjak.