Zbog nezakonita posredovanja prijavljen Zoran Mikulić, ministar pravde FBiH

...ih da su nezakonitim posredovanjem u poslu nabave sustava za elektronsko praćenje zatvorenika od jedne tvrtke iz Mostara oštetili proračun tog entiteta za oko 350.000 eura, objavili su u srijedu mediji u BiH.

Po priopćenju FUP-a, županijskom Tužiteljstvu prijavljene su osobe s inicijalima Z. M. i A. J. iz Mostara, za koje mediji navode da je riječ o ministru Zoranu Mikuliću i načelnici odjela za financijske i računovodstvene poslove Aidi Jasiki.

Njih dvoje se tereti da su počinili kazneno djelo zloporabe položaja ili ovlasti zbog provedbe natječaja ministarstva pravde FBiH za nabavu sustava za elektronski nadzor osuđenika.

Istražitelji Federalne uprave policije utvrdili su da postoji sumnja da je ministar Mikulić prekoračio ovlasti službenog položaja kad je potpisao odluku o dodjeli ugovora suprotno odredbama Zakona o javnim nabavama BiH, a druga osumnjičena osoba je propustila provesti nadzor knjigovodstvenih isprava. Na taj je način proračun FBiH oštećen za iznos od oko 350.000 eura jer je, kako se navodi u priopćenju, tvrtki Unis telekomunikacije iz Mostara omogućeno da unaprijed u cijelosti naplati usluge elektronskog nadzora osuđenika, koje su fakturirane iako nisu isporučene tijekom 2012. godine.

Dnevno.ba