FOTO  Završio II. Seminar folklora Hrvata u BiH

Seminar je počeo u četvrtak 25.7., a otvorio ga je Velimir Pleša generalni konzul Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini. Pjesme, plesovi, nošnje i običaji Hrvata Bosanske posavine je tema po kojoj se Seminar folklora ove godine obrađivao.

Osim voditelja, prof. Miroslava Šilića, predavali su: mr. Biljana Glibo, Jure Miloš, Svetlana Bajić etnolog, mr. Lidija Vladić Mandarić, dr. sc. Jasmina Talam i Ružica Ivić.

Završna priredba organizirana je u nedjelju 28.7., u prostorijama hotela Đulić, u Širokom Brijegu. Pred mnogobrojnim posjetiteljima i sudionicima Seminara na pozornicu je izašla izvorna skupina KUD-a „Izvor" Žabljak - Usora, koja se predstavila pjesmama i plesovima svoga kraja. Nakon njih uslijedio je nastup polaznika Seminara folklora koji su otpjevali nekoliko pjesama, a na tradicijskim instrumentima predstavili su se polaznici na diplama i lijerici. Tijekom večeri predstavilo nam se još nekoliko polaznika, koji su nas oduševili prekrasnim pjevanjem i drugim izvedbama.

Zajedničkim kolom i zabavom do kasnih večernjih sati završio je II. Seminar folklora Hrvata u BiH 2013. u organizaciji UHAKUD u BiH.

Ove godine imali smo oko 50-ak polaznika Seminara, koji su kroz četiri dana učili pjesme, plesovi, nošnje i običaje Hrvata Bosanske posavine.  Seminar je uspješno odrađen, i ispunio je sva naša očekivanja, a već iduće godine organizirat ćemo i III. Seminar folklora." - poručili su iz Organizacijskog odbora Seminara folklora.