Završeno suđenje Mostarcima: Uskoro presuda za Ivana Miličevića zvanog Njam-Njam i Romea Džidića

Dnevni list piše kako je dosad saslušano više svjedoka. Objava presude zakazana je za početak sljedećeg tjedna. Pored Mostaraca, na optuženičkoj klupi se nalaze i Trogirani Ervin Mlačić (46) i Melvin Čomić (46). Svi su uhićeni u studenom 2010. godine.

Miličević i Džidić sumnjiče se da su iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili 14 kilograma marihuane, koju su zatim predali Čomiću. On ju je spremio u drvarnici svoga stana u Trogiru. No, potom je angažirao Mlačića, koji je marihuanu premjestio u garažu 38-godišnjaka iz Trogira, a da ovaj zato uopće nije znao. U toj garaži je marihuana nađena u crnoj putnoj torbi.

Čomić je policiji otprije dobro poznat. Ima 20-ak kaznenih prijava, među njima i za pokušaj ubojstva 2002., kada je kuhinjskim nožem ubo Srećka V.

Džidić i Miličević također su višestruko prijavljivani zbog droga i oružja, a najzanimljivija osoba u tom društvu koja je privedena istražnom sucu Županijskog suda u Splitu svakako je Miličević.

Kako Dnevni list piše, ovaj Mostarac, koji uz BiH ima i hrvatsko državljanstvo, u Mostaru je bio poznat po nadimku Njam-Njam. Bavio se građevinarstvom, a policija u BiH prijavljivala ga je zbog krijumčarenja automobila i krivotvorenja isprava, no te prijave nisu rezultirale sudskim postupcima.

Što se tiče Hrvatske, tu se "proslavio" 2005., kada je zajedno s Branimirom Miljićem uhićen zbog krijumčarenja oružja. Njih su dvojica tada uhićena na jednom parkiralištu u Sigetu, a policija je u Alfi mostarskih pločica našla deset strojnica "micro uzi", deset prigušivača, dvadesetak spremnika te stotinu komada streljiva kalibra 9 milimetara, navodi Dnevni list.