Završena istraga Haaškog suda o samoubojstvu Slobodana Praljka: u omotnici pronađeno još jedno pismo

Slobodan Praljak, Slobodan Praljak, Slobodan Praljak, Slobodan Praljak, sahrana, komemoracija, Slobodan Praljak, Slobodan Praljak, Zagreb, Slobodan Praljak, Slobodan Praljak, Haag, Slobodan Praljak, samoubojstvo, Slobodan Praljak, istraga, Slobodan Praljak, Katarina Zovko Ištuk
Rezultati su pokazali kako na dan incidenta nije došlo ni do kakvog propusta službe osiguranja i protokola Haaškog suda, rekla je njegova odvjetnica Nika Pinter.

Pojednostavljeno, to znači da nitko neće odgovarati za unošenje cijankalija kojim se Praljak ubio, ali i da nema odgovora na pitanje kako je otrov uopće dospio u sudnicu.

"Sud je završio istragu i zaključio da nije bilo propusta u radu stražarske službe", izjavila je za Jutarnji list Nika Pinter i dodala da još jednu istragu vodi nizozemska policija, koja će o rezultatima istrage obavijestiti hrvatsko diplomatsko predstavništvo.

U sobi Slobodana Praljka nakon njegove je smrti pronađena i kuverta s imenom Nika, no u njoj je bilo još jedno pismo, upućeno njegovoj supruzi.

"Da, odmah bih se odazvala pozivu Suda ako bi se pokazalo da sam ja suučesnica u Praljkovoj smrti", zaključila je odvjetnica za Jutarnji.