Zatraženo produljenje pritvora za jednog od osumnjičenih u ubojstvu načelnika krim. policije

Zatvor rešetke ruke
Ilustracija

Postupajući tužitelj u predmetu Veljko Ugrenović i dr. uputio je prijedlog za produženje mjere pritvora za osumnjičenog Dalibora R., koji se tereti za organizirani kriminal, povezan sa neovlaštenim prometom opojnih droga na području Prijedora i okoline, kao i druga kaznena djela sa kojim se navedeni povezuje, uključujući i ubojstvo načelnika krim. policije Prijedor, Radenka Bašića u ožujku ove godine.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Tužiteljstvo BiH provodi intenzivne istražne radnje sa partnerskim institucijama u BiH i inozemstvu, sa ciljem okončanja istrage protiv organizirane kriminalne grupe, koja obuhvata i osumnjičene za teška kaznena djela, sa područja Gradiške, koji su još u bjekstvu ili se njihovo izručenje očekuje iz susjednih zemalja gdje se nalaze u pritvoru ili određenim mjerama zabrane. 

Također, uskoro će biti održani sastanci sa dužnosnicima pravosudnih i policijskih institucija u RS, kako bi se dogovorili dalji koraci u procesuiranju teškog ubojstva načelnika krim. policije Prijedor, što je kazneno djelo za koje prema važećem zakonodavstvu, može biti izrečena kazna doživotnog zatvora. 

Na danas održanom ročištu u Sudu BiH, postupajući tužitelj detaljno je obrazložio prijedlog za produženje pritvora, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.