Zatražen pritvor za Krunićevog zaštitara

Tužitelj Republičkog javnog tužiteljstva u Banjoj Luci predložio je mjeru pritvora za Rodoljuba Gajića iz Banje Luke, radnik zaštitarske tvrtke „Sector Security", koji je uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u pripremanju i izvršenju ubojstva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaju ubojstva Gorana Ilića.

- Gajić je saslušan, te predan sucu za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, koji će se izjasniti o prijedlogu za određivanje pritvora - potvrdila je za Fenu glasnogovornica Republičkog javnog tužiteljstva Dragica Tojagić.

Policija RS-a predala je jučer Gajića Posebnom odjelu za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala, uz dopunu izvješća o učinjenim kaznenim djelima koja ga sumnjiče da je 22. travnja oko 22.30 sata, u mjestu Glamočani, općina Laktaši, zajedno sa Ž.K., E.B. i B.Đ. sudjelovao u izvršenju kaznenog djela teško ubojstvo Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i kaznenog djela teško ubostvo u pokušaju Gorana Ilića.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubojstava u Glamočanima, a u okviru te istrage ostvarena je i suradnja s MUP-om Republike Srbije, dodaju iz policije.

Rodoljub Gajić je radio na osiguranjiu kuće Slaviše Krunića./Fena