Zatražano održavanje izvanredne sjednice Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Vijeće ministara BiH, skupština, zastupnički dom, smjene, Dom naroda, parlament, Živko Budimir, Federalni parlament, FBIH, Vlada, SDP BIH, Ljubo Bešlić, Mostar, proračun, Mostarski proračun, bosanska posavina, Posavina
...koja bi, prema poslovniku, trebala biti zakazana najkasnije za 14 dana, rekao je za današnji "Dnevni avaz" Jasenko Selimović šef Kluba SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Naime, potpisnici zahtjeva pozvali su se na član poslovnika, koji kaže da "više od 20 zastupnika može tražiti održavanje izvanredne sjednice zbog situacije koja može biti veoma značajna za događaje i procese u FBiH".

Selimović je istakao da očekuje da će predsjedavajući Zvizdić odgovoriti što prije, dodajući da su potpisnici zahtjeva spremni da sjednica bude održana odmah, kako bi se postupilo u skladu s političkim dogovorima koji postoje unutar nove parlamentarne većine.

"Svakako je za 26. lipnja zakazana redovna sjednica, a mi možemo istog dana održati i izvanrednu sjednicu s temama koje bi bile na dnevnom redu, kao što su promjena rukovodstva Zastupničkog doma i, ovisno od toga kada će premijer Nikšić uputiti zahtjev za razrješenje ministara iz stranaka koje više neće biti dio parlamentarne većine, te reakcija predsjednika i potpredsjednika FBiH, mi smo spremni pristupiti izboru novih ministara - kaže Selimović.

Naglašava da se ovaj zahtjev ne odnosi na smjenu predsjednika i potpredsjednika FBiH.

Također i potpredsjednik HDZ-a Marinko Čavara za "Avaz" je rekao da očekuje da Zvizdić, koji se do sada "pokazao kao korektna osoba", što prije sazove izvanrednu sjednicu Parlamenta i time ispoštuje demokratsku volju većine.