Zašto se šuti o famoznoj istrazi iz siječnja?

General Šantić (treći s lijeve strane)

Vlade Šantića koji je posljednji put viđen živ u noći 8. na 9. ožujka 1995. godine u hotelu Sedra kod Bihaća na proslavi Dana žena, piše novinska agencija Patria. Za istragu koju je početkom 2013. godine, četvrtoj po redu, ponovno otvorila Federalna uprava policije u suradnji s MUP-om Unsko-sanske županije potrošeno je više od milijun KM!?

Neslužbeno Patria doznaje da se već 11 mjeseci šuti o ovom slučaju jer su kosti pronađene na odlagalištu ustvari životinjskog podrijetla. Istraga koju je ravnatelj FUP-a Dragan Lukač "medijski napumpao" i unaprijed proglasio povijesnom, u finišu nije dala nikakve konkretne rezultate. Samo sedam dana prije ovog "otkrića" o kojem sada svi mudro šute, 21. siječnja 2014. godine, FUP je podnio Županijskom tužiteljstvu USŽ-a izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv sedam osoba zbog sumnje da su ubili generala Šantića.

Prvoosumnjičeni je Hamdija Abdić zvani Tigar, ratni zapovjednik 502. brigade 5. korpusa Armije Republike BiH, a među osumnjičenima su bili i Jasmir Topal, Ramiz Bajramović i Ramiz Ružnić, svi pripadnici Vojne policije 5. korpusa. Nakon ove informacije sve je stalo. O istrazi se više ne govori, nema elemenata da se oni koji su proglašeni osumnjičenima i optuže, ne zna se u što je potrošeno za godinu dana više od milijun KM, a od posmrtnih ostataka generala Šantića nema ni traga.