Zašto SDP nikad neće postati socijaldemokratska stranka?

SDP, SDP BIH, smjene, Federacija BIH

U ovom slučaju Čovića iako je zapravo svejedno koji je ,jer bi svaki bio dočekan na isto. A kriv je jer je zamislite dopustio si u "demokratskoj BiH" iznijeti koncept unutarnjeg uređenja koji nije po ćeifu baščaršijskim begovima. Stvar ne bi bila tako smiješna i ujedno kontradiktorna da ju ne potpisuje stranka koja je navodno anacionalna, dok istovremeno debelo radi na nacionalizmu većinske nacije u BIH, podrivanju podivljalog šovinizma iste nacije i destabilizaciji BIH te pri tome izdaje apsolutno sva načela socijaldemokracije.

Socijalistička Internacionala - svjetska organizacija koja okuplja socijaldemokratske stranke socijaldemokraciju naime definira kao idealni oblik predstavničke demokracije koji će riješiti probleme liberalne demokracije putem stvaranja države blagostanja stvorene po slijedećim principima:

* sloboda koja znači više od individualne slobode, i uključuje slobodu od diskriminacije, odnosno slobodu od eksploatacije od strane vlasnika sredstava za proizvodnju;
* jednakost i socijalna pravda, koja uključuje ne samo jednakost pred zakonom, nego i ekonomsku i socio-kulturnu jednakost;
* solidarnost koja podrazumijeva suosjećanje s žrtvama nepravde i nejednakosti

Sloboda od diskriminacije Zlatko, Jednakost pred zakonom Komšiću. Suosjećanje sa žrtvama nepravde i nejednakosti sdp-ovci.
Fakat da li Zlatko i Željko dok sjede u fotelji koju su oteli diskriminacijom , gazeći jednakost pred zakonom jednog naroda koji je po Ustavu Federacije jednak sa drugim , da li taj serkajući dvojac suosjeća sa žrtvama nepravde i nejednakosti - BH Hrvatima. Onim istima koje su diskriminirali i pogazili.
Šta je taj serkajući dvojac učinio da hrvatski narod u BIH stekne minimum prava za koja se inače širom Europe bore istinski socijaldemokrati? Da li Socijalistička Internacionala zna da socijaldemokraciju u BIH provode ljudi koji brutalno potiru kako ljudska tako i kolektivna te Ustavom stečena prava jednog naroda?
Jesu li se ikad upitali da li je paksa gaženja Hrvata u BIH, praksa u kojem im se otima mjesto predsjednika i nameće drugi čovjek zapravo prava prijetnja destabilizaciji BIH ili je to koncept trećeg entiteta? Od kada su ideje i koncepti nedozvoljeni i zabranjeni i opasniji od destruktivne prakse kojom se jednom narodu u BIH ubila vjera u zajednički suživot unutar FBIH?

Kojeg li apsurda. Otimanje zagarantiranih prava prema bošnjačkim misliocima socijaldemokracije dopustiv je mehanizam u recentnoj bošnjačkoj i bosanskoj praksi samoupravljanja dok je iznošenje političke platforme koja nije po ćeifu jednoumnim mediokritetima poput Zlatkovog uma prijetnja destabilizaciji BIH.

Turska nikada nije napustila BiH. Ostala je u glavama mnogih. Ako je begovski mentalitet ostao ukorijenjen u samoproglašenim socijaldemokratima u Bošnjaka , onima koji se predstavljaju najmodernijim što bošnjačko nacionalno biće nudi, šta li se tek krije u vijugama klasičnih bošnjačih političara narodskih i nacionalnih stranaka.
U 2009-oj godini u kojoj jedan narod prijeti referendumom i otcjepljenjem, drugi unitarizacijom BIH kao odštetom za genocid s velikim G, predstavnicima trećeg naroda, najmalobrojnijeg, zabranjuje se iznositi ideje i koncepte uređenja BIH. Jer opasno je kad najmanji misli. To je dozvoljeno samo velikima. Socijaldemokracija po Gulagumdžiji.
Ako su Hrvati i imali 10% vjere u Federaciju , imenovanjem Komšića , institucionalnim terorom nad nama sva ta vjera je uništena. Prema tome postoji praktični dokaz koja stranka je do sada najviše poradila na uništavanju suživota u Federaciji . Samim time i u BIH. SDP BIH.

P.S.

G. Gulagumdžija, direktore Bošnjačkog instituta i lažni socijaldemokrato, ja nemam pojma kakvu ti BIH želiš ali ću braniti tvoje pravo da izneseš svoje viđenje iste. Ja sam mišljenja da je troentitetska BIH super rješenje. I ne mislim da pri tome podrivam i destabiliziram svoju državu. Ja volim BIH, želim da bude što jeftinija i što prosperitetnija. Želim da se i moj narod što više demokratizira i da unutar BIH postoji zdrava konkuretnost. I da umjesto 12 Vlada imamo 3 na federalnom nivou i jednu jaku na državnom. Ja želim da se Bošnjak u mom entitetu konačno osjeća dobro i sretno, isto kao Hrvat u Banjaluci ili Sarajevu. A da nam je opet svima dobro u BIH.

Ja mislim da bi se to rješenje svidilo i masi Bošnjaka samo što im nitko od Vas manipulatora nema muda to reći. Jer ste zadojili vlastiti narod pričom o 100% BIH i o tome kako su Bošnjaci jedine žrtve kojima drugi trebaju plaćati račune. Pa je sada nezgodno uzmaknuti nazad. A morat će se. Kad tad. Eto toliko od mene. Očekujem pošto ja vama dajem za pravo da branite građansku BIH da pokažete toliko građanske kulture i da mi ne spočitavate da iznosim vlastite političke stavove i nazivate me destabilizatorskim i nacionalističkim perom. Ja za razliku od vas nisam direktor Hrvatskog instituta niti sam Bošnjacima preoteo predsjedničku klupu. A trenutno najveći institucionalizirani destabilizator u BIH član je Vaše stranke. Zove se Željko Komšić i sa svakim svojim kilogramom i svakom rječju kao i šutnjom prijetnja je destabiliziaciji BIH. I vi to jako dobro znate. Samo šutite. Jer ste navikli šutjeti. I jer vam se isplati . Demokrati naši. S Baščaršije. Ćevap-demokrati.

piše : Nikola Zirdum l poskok.info