Zašto nikad neću platiti RTV pretplatu za Federalnu televiziju

Milorad Dodik
Oni koji i površno poznaju običaje Katolika znaju da je to večer kad se ne ide u goste. Badnja večer je najznačajniji obiteljski datum u godini. Obitelj sjeda zajedno za posnu trpezu, najmlađi član obitelji unese svijeće, zaželi svima čestu badnju večer, zajednički se pomolimo i na koncu večeramo.
Mobiteli i tv aparati su obvezno isključeni.
Badnja večer je svake godine 24.12. i to je vrijeme kada je jako kratak dan a duga noć, pa je naša obiteljska večera započela rano, u 18 sati.
Iako volimo obiteljska okupljanja, već oko 19 i 30h pogledi se počinju usmjeravati na mobitele jer svi žele vidjeti i ono što je također tradicija Katolika u Bosni i Hercegovini- objava obiteljskih događaja, božićnih jeki, uređene djece itd. na instagramu, facebuku, i sl.

Oko 20h palim televizor i gledam najavu za emisiju na FTV- u pod nazivom Mreža.
Najava emisije je vezana za konstituiranje vlasti nakon Općih izbora 2018. godine, a sam koncept emisije je istovjetan Odluci Središnjeg izbornog povjerenstva o popuni Doma naroda u Parlamentu FBiH.
Koncept emisije:
1 razbijač i protivnik Bosne Hercegovine (ukoliko je Hrvat)
1 kriminalac i zločinac (ukoliko je Srbin)
1 žrtva ili heroj (obvezno je Bošnjak)

HRVATI
Dobitnica novinarskih nagrada, a voditeljica ove emisije koja se emitira u udarnom terminu na FTV detaljno obrazlaže svaku činjenicu:
"Velimir Jukić igrač HDZ-a izbrisao milijun građana BiH sa popisa"
Kad pročitate ovakav opis na teletekstu FTV-a zamišljate čovjeka sa gumicom koji pred sobom ima popis, a dobio je stranački zadatak da izbriše milon (1 000 000) patriota ove zemlje.
Vratite se malo unazad i sjetite se da je to čovjek kojeg su slavili isti mediji koji ga sad razapinju jer je prije par godina objavio popis stanovništva iz 2013 godine iako se Republika Srpska protivila tome.
Dalje u Mreži su emitirane izjave raznih eksperata (dijelovi izjava) u kojim se tvrdi da je odluka SIP-a o primjeni popisa iz 2013. godine protuustavna i protuzakonita. Jedan od eksperata je i Nedim Ademović, profesor ustavnog prava koji izjavljuje da ustav i zakon nisu švedski stol pa da neko bira što će uzeti od ponuđenog. Mislim da je profesorova izjava isječena ili mu je onemogućen konkretan odgovor jer u emisiji sa Senadom Hadžifejzovićem (emisija emitirana 02.11.2018. godine i dostupna je na youtube), profesor je nedvosmilsleno i izravno rekao da se kao temelj raspodjele mandrata za Dom naroda Parlamenta FBiH može primjeniti samo popis iz 2013. godine.

Dalje ide napad na predstavnike međunarodne zajednice koji su također HDZ-ovi ljudi a vodi ih Šef delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark.
Priziva se Inzko da ponovno presudi i da utvrdi da je 5 trećina od 17, što je naravno u skladu sa ustavom, zakonom, presudama međunarodnog suda za ljudska prava, presudama haškog tribunala, pravnom stečevinom Europske unije i mišljenjem matematičke međunarodne zajednice.


Uglavnom ponukani miješanjem Republike Hrvatske u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine jedan dio međunarodne zajednice počeo je slijepo slušati Dragana Čovića, čovjeka kojem se u Sarajevu pripisuju nadnaravne sposobnosti i svaki bošnjački političar ga dnevno pomene minimalno 43 puta sa iznimkom gosp. Dženana Džonlagića i drugih DF-ovaca kod kojih je ovaj prosjek nešto veći i iznosi ukupno 74 pominjanja Dragana Ćovića dnevno (uključujući vikende i neradne dane) što je potvrdio pravni sljedbenik svih institucija bivše Jugoslavije , a sada Direktor ferderalnog zavoda za statistiku Emir Kremić.
Svetlana Cenić nije krila zadovoljstvo što Dragan Čović koristi kako ona kaže jezike svih naših naroda i narodnosti (razotkrila ga je riječ inshallah)

SRBI
Ono što me je posebno oduševilo je da ni sami urednici Mreže nisu sigurni koga optužiti za blokadu formiranja vlasti jer ovaj put bošnjačke stranke blokiraju formiranje vlasti.
Rješenje se nameće samo po sebi, optužiti Dodika da prerano želi formirati vlast kako bi poklopio državne institucije (ovo implicira da kad su drugi formirali vlast, nisu preuzimali kontrolu nad ministarstvima i agencijama)

Milorad Dodik je potpuno poražen jer nije uspio smijeniti načelnika općine Rudo.

Kosovo treba biti neovisno i treba imati svoju vojska ali to nema nikakve veze Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srpskom i ne smije zadirati u našu cjelovitost i nedjeljivost.


BOŠNJACI

Fahrudin Muminović, dječak koji je preživio strijeljanje u Srebrenici

ONO ŠTO NAM NISU REKLI:

- 22. i 23. 12.2018. godine je 25 godina kako je tzv. Armija BiH izvršila strašan zločin u Križančevu Selu (niko nije odgovarao za zločin)
- U Ploče uplovio kineski brod sa pilotima za izgradnju Pelješkog mosta (Komšić i Izetbegović nisu sukladno obećanjima spriječili izgradnju)
- Komčić smijenio sve veleposlanike Hrvate, a njegov savjetnik javno obznanio plan za medijski napad na Republiku Hrvatsku s ciljem uništenja turističke sezone
- Zamjenik pomoćnik držvnog tajnika SAD-a Matthew Palmer za Al jazeeru (emisija emitirana 6.12.2018. dostupna na youtube) rekao:
Vodimo značajne razgovore sa Zagrebom o stanju u BiH
Smatram da Hrvatska značajno ulaže i stabilnost i napredak BiH
- U Skupštini Unsko-Sanskog kantona posvađala se dva Hrvata o tome ko je veći Hrvat. Radi se o zastupnicima Anel Šahinović (Laburistička stranka) i Ramiz Halkiću (SDP).
Ramiza umirili izborom u Medžlis Islamske zajednice Cazin, a on obećao da će i tamo predstavljati Hrvate
- Dobrim izbornim rezultatom HDZ onemogućio kontrolu kluba Hrvata u Domu naroda parlamenta FBiH od strane Ramiza i njemu sličnih Hrvata.

Na kraju emisije nagrađena voditeljica emisije Mreža je rekla:
Svima koji slave želimo Sretan Božić.
(trebao je se samo još pojavit novinar Darjan Babić i na čistom hrvatskom jeziku reći: apsolutno, apsloutno kao što je govorio bivšem šefu SDP-a Lagumdžiji dok mu je ovaj davao instrukcije.

Zašto nas dragi novinari sa FTV-a (Hrvati, Bošnjaci, Srbi, ostali i svi drugi sa svih popisa stanovništva, razni eksperti i analitičari, predjednici stranaka, skajp eksperti, predsjednici članovi pobjedničkog GS-a), ne pustite na miru bar u ove svete dane.

Iako ogorčen, priznajem da su Božićni blagdani vrijeme praštanja i evo izjavljujem da ću sve oprostiti i plaćati RTV pretplatu ukoliko mi ispunite dvije želje:
1. u jednu od emisija pozovete tri ozbiljna (al stvarno ozbiljna) pravnika i tema emisije da bude:
Presuda po apelaciji Bože Ljubića, jer izgleda da je niko od bošnjačkih političara nije ni pričitao
2. da u jednu emisiju pozovete Hrvate Anela Šahinovića, Ramiza Halkića i Edina Fejzića da nam pričaju što god hoće, samo da ih gledamo i uživamo.


Sve najbolje u 2019. godini svim ljudima dobre volje i čista srca.

Razočarani čitatelj/artinfo.ba