FOTO  Zastava ISILA postavljena u hrvatsko selo kod Tuzle

ljubače , zastava, ISIL
...muslimanskog pokreta u većinski hrvatskoj mjesnoj zajednici Ljubače kod Tuzle, što je pojačalo uznemirenje tamošnjih Hrvata nakon što je na mjesnoj školi ispisan natpis terorističke organizacije "ISIL", a ranije su slične zastave postavljane i u naselju Husino.

Zastava je najvjerojatnije postavljena u noći s četvrtka na petak ispred jedne napuštene privatne kuće koja se nalazi nedaleko od katoličke crkve i u središtu toga većinski hrvatskoga mjesta. Na tome jarbolu je prije nekoliko godina postavljena ratna zastava bošnjačke Armije BiH, zbog čega su stanovnici također prosvjedovali, ali je policija ocijenila kako ta zastava nije prijeporna.

O ovim i sličnim stvarima u Bosni malo tko vodi računa i brige a ukoliko se netko i usudi upozoriti da u Bosni postoji veći broj simpatizera ISILA navući će kontraofenzivu protiv sebe. Javnosti je poznato kakve je orkestrirane i primitivne napade od strane muslimanskih medija doživjela predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kad je spomenula ovakve teme koje nisu nepoznate za BiH. Ne treba zatvarati oči pred ovim iako će ti isti mediji ove poruke ISIL-a svrstati u sporadične incidente koji nemaju nekakvu širu potporu. Ovakve stvari su stotinu puta teže i razornije negoli priče o trećem entitetu i odvajanju Republike Srpske. Mještani ovog tuzlanskog sela svakako očekuju da policija i službe pronađu simpatizere ove najveće terorističke organizacije na svijetu koji su postavili zastave u blizini katoličke crkve i tako poslali jasne poruke tamošnjem stanovništvu koje u većini čine Hrvati.

ABCportal.info