Započela distribucija izbornog materijala

Započela distribucija izbornog materijala
SIP BiH

Sukladno Planu Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine o dostavi izbornog materijala jutros rano je iz skladišta Središnjeg izbornog povjerenstva BiH počela distribucija osjetljivog izbornog materijala, u koji spadaju i glasački listići,  prema općinskim/gradskim izbornim povjerenstvima u BiH.

Prvog dana distribucije osjetljivog izbornog materijala sedam kamiona, pod policijskom pratnjom i nadzorom službenika Tajništva SIP-a BiH, će material dostaviti u 31 općinu/grad u Bosni i Hercegovini i isti će uz zapisnik o primopredaji biti predati nadležnom općinskom/gradskom izbornoj povjerenstvu.

Planirano je da distribucija osjetljivog izbornog materijala prema općinskim/gradskim izbornim povjerenstvima traje pet dana, odnosno zadnja isporuka je planirana za četvrtak, 29.9.2022. godine.

Općinska/gradska izborna povjerenstva predaju izborni materijal biračkim odborima dan prije, a najkasnije 12 sati prije otvaranja biračkih mjesta.

Sukladno članku 16. stavak (4) Pravilanika o provedbi izbora birački materijal se u noći prije otvaranja biračkog mjesta čuva u zaključanim prostorijama na lokaciji biračkog mjesta. Policija osigurava birački materijal u noći prije otvaranja biračkih mjesta na lokacijama biračkih mjesta.

Predsjednik i članovi biračkog odbora odgovorni su za sigurnost izbornog materijala na biračkom mjestu od trenutka prijema materijala pa do završetka  svih svojih dužnosti nakon zatvaranja biračkog mjesta, okončanja procesa brojanja i dostave glasačkog materijala općinskom/gradskom izbornom povjerenstvu, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje SIP-a.