Zaključan trezor FBiH do donošenja budžeta

Prema njegovim riječima, do 31. siječnja mogu se obavljati plaćanja obaveza iz prethodne godine, ali isključivo iz prihoda koji su bili planirani u toj budžetskoj godini.

"FBiH se još od 1. siječnja nalazi u ozbiljnoj krizi, jer ne može biti potrošena nijedna marka sredstava za ovu godinu. Financijska blokada je već nastupila i sve što se eventualno troši u prvoj polovini siječnja mogu da budu samo privatni, a nikako javni troškovi FBiH", rekao je Silajdžić za "Oslobođenje".

On je istakao da je Ministarstvo financija FBiH još početkom studenog prošle godine okončalo svoj posao na prijedlogu budžeta za 2011. godinu, odnosno utvrdilo kako bi on treblo da izgleda, ali da se Vlada FBiH umjesto njega odlučila na usvajanje Prijedloga odluke o privremenom financiranju koja ni kao takva nije usvojena u oba doma Parlamenta FBiH zbog čega i jeste nastupila financijska kriza FBiH.

"Mislim da se ovo namjerno radi. Nastala je opća konfuzija, koja je mogal biti izbjegnuta", tvrdi Silajdžić.

On odgovornim za sve propuste smatra predsjednika Vlade FBiH Mustafu Mujezinovića.

"Naš premijer zauzeo je poziciju kao da je u nekoj privatnoj firmi, a ne u državnom organu. Donose se i predlažu brojne protivzakonite procedure kojima se ruši funkcioniranje FBiH", kategoričan je Silajdžić.

srna