Za sav promet zatvorene su dionice Šujica - Livno, Glamoč - Mliništa, Kupres - Šipovo, Rama - Tomislavgrad

Za sav promet zatvorene su dionice Šujica - Livno, Glamoč - Mliništa, Kupres - Šipovo, Rama - Tomislavgrad
Otežano se prometuje na dionicama Kupres - Šujica, Tomislavgrad - Šujica, Tomislavgrad - Livno, Bugojno - Kupres, Drvar - Grahovo, Drvar - Petrovac i Petrovac - Ripač.

Zbog aktiviranja klizišta, na dionici M-17 Žepče - Nemila u mjestu Begov Han promet se iz pravca Žepča odvija jednim prometnim trakom, dok se iz pravca Zenice osobna vozila preuismjeravaju na alternativni pravac preko mjesta Kovanići.

U većem dijelu zemlje prometuje se otežano i usporeno zbog snijega i sniježnih nanosa, a na dionicama u južnim krajevima kolnici su mokri ili djelomično vlažni i skliski.

Vozače upozoravamo na jake bočne udare vjetra koji mjestimice stvaraju snježne nanose na području zapadne i jugozapadne Bosne.

Zabrana je prometa za teretna vozila sa prikolicom i tegljače na M-19 Vlasenica - Han Pijesak (preko prijevoja Han Pogled) i M-19.3 Sokolac - Rogatica (preko prijevoja Romanija).

Zbog izlijevanja vode na kolnik, zatvoren je podvožnjak na ulazu u Žepče na dionici R-465 Žepče - Zavidovići.

Obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila i tegljače na dionicama preko planinskih prijevoja.

Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme te ukoliko je moguće da odgode putovanje.
__________________________________________
Zbog klizišta, potpuno je obustavljen promet na dionici M-4 Simin Han - Kalesija (u mjestu Babajići). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Na M-16.2 Jablanica - Slatina zbog ulegnuća kolnika, promet se odvija usporeno.

Zbog aktiviranja klizišta obustavljen je promet na R-418b Konjic - Lišičići - Buturović Polje - Prozor (dionica Pokojište - Kralupi).

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog izvođenja radova na dionici M-14 Kostajnica - Dubica u mjestu Vrioci, promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na privremenu obilaznicu u blizini.

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla - Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se na dionici M-18 Tuzla - Bijeljina u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Na R-425 Hamzići - Čitluk - Žitomislići (dionica Hamzići - Tromeđa) u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolnika zabranjuje se promet autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko 5t. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su: Tromeđa - Ljubuški - Grude - Široki Brijeg i Tromeđa - Mostar - Široki Brijeg.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-4 Tuzla - Šićki Brod,
- M-6 Ljubuški - Čapljina,
- M-6.1 na ulazu u Široki Brijeg (raskrižje M-6.1 i R-425),
- M-16 Jajce - Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac),
- M-17 Doboj - Šešlije,
- R-425 Čapljina - Međugorje (Zvirovići).
_________________________________________
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
Zbog sniježnih nanosa, granični prijelaz Hum/Šćepan Polje zatvoren je za sav promet.
__________________________________________
Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.