Vrijeme oblačno sa kišom te snijegom

Količina padavina u protekla 24 sata:Ljubuški 21, Trebinje, Ivan-sedlo 9, Drvar, Livno, Mostar 6, Goražde, Bugojno, Bjelašnica 5, Stolac, Kupres 4, Sarajevo 3 i Bihać 1 mm.

Visina snijega izmjerena u 7 sati: Bjelašnica 34, Bihać 8, Ivan-sedlo 2 i Kupres 1 cm.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Ivan-sedlo, Kupres 0, Sokolac 1, Sanski-Most, Prijedor, Drvar, Livno, Bugojno, Bihać 3, Sarajevo, Banja Luka, Derventa, Gradačac, Jajce 4, Zenica, Bijeljina, Srebrenica, Tuzla 5, Doboj, Goražde 6, Zvornik 7, Mostar, Trebinje 8, Stolac 9, Ljubuški i Neum 10 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme. U Hercegovini sa obilnijom kišom, na planinama sa snijegom, a u nižim područjima Bosne sa kišom i susnježicom, koji će tijekom dana preći u snijeg. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, na jugu zemlje, sredinom dana, će okrenuti na jugo. Najviša dnevna temperatura od 0 do 7, na jugu do 13 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno sa kišom, koja će postepeno preći susnježicu, a zatim u snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 4 stupnjeva, tijekom dana u postepenom padu, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)