'Vrijeme je': Dragičević cijelu BiH pozvao na prosvjede

'Vrijeme je': Dragičević cijelu BiH pozvao na prosvjede
Njegovu poruku i poziv objavljujemo u cijelosti, uz minimalne intervencije:

"21. 11. 1995. - 21. 11. 2018.

Dragi prijatelji, svi vi koji ste proteklih mjeseci davali podršku meni i Suzani u borbi za istinu o našem djetetu, svjesni ste da je ta podrška i borba bila usmjerena za bolju budućnost vaše djece, jer mog Đakca ništa ne može vratiti, ali vi svoju djecu možete sačuvati od zla.

23 godine nakon potpisivanja Daytonskoga sporazuma ljudima u BiH narušena su sva prava koja su garantirana ovim sporazumom. Ono što je najvažnije, narušeno nam je osnovno pravo na život.

Nitko se neće boriti za nas i naša ugrožena prava ako to nećemo učiniti sami i dati do znanja cijelom svijetu da nismo robovi koji šute, trpe i čekaju kada će nas odvesti u smrt. Nas i našu djecu.

Pozivam vas da na ovaj dan, 21. studenoga 2018., izađete na ulice svojih gradova, širom BiH, da zajedno tražimo od zemalja potpisnica ovoga sporazuma da nam se omogući to osnovno pravo i život dostojan čovjeka u našoj zemlji.

Učinit ćemo to za našu djecu, ako želimo da nam djeca ostanu ovdje. Moje sugrađane pozivam da nam se pridruže tog dana na Trgu, da dignu svoj glas protiv narušenih prava, da se ne boje, jer to njihovo pravo im je zagarantirano upravo ovim sporazumom. To je naš dan, dan kada imamo pravo reći "dajte nam ono što ste nam obećali"!

21.11. u 18 sati Davidov trg Banja Luka, a i u ostalim gradovima BiH se nadamo da će trgovi biti prepuni taj dan. Vrijeme je da kažemo "dosta je"!

Pravda za Davida! Pravda za svu djecu! Pravda za sve nas!

Idemo do kraja! Ostajemo svoj na svome!", napisao je otac ubijenog mladića.