Vrijeme je da predstavnici hrvatskog naroda suprotstave Zlatku Lagumdžiji

Hrvati u BIH, Zlatko Lagumdžija, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, Zlatko Lagumdžija, Federacija BIH, prosvjedi, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Treći entitet, izvanredni izbori

...dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja, odnosno jednostrano podnijela prijedlog da se uvedu nova dva ordena samo Armije BiH - orden za vojne zasluge sa zlatnim mačevima, te orden za vojne zasluge sa srebrenim mačevima. Time Vlada FBiH na zajednički Proračun u prava dodatno uvodi nove kategorije branitelja, al samo iz jedne vojne komponente Oružanih snaga BiH, tj. Armije BIH, čime se jednostrano mijenjaju načela dogovora između dvije vojne komponente koje su sačinjavale Oružane snage BiH.
2014. godina je izborna godina kada se političke stranke pripremaju za nove opće izbore i kada se sagledavaju učinci vladavine političkih stranaka koje su do 2014. bile na vlasti.

Ono što ćemo mi, hrvatski branitelji, upamtiti jest četverogodišnja politika vladavine SDP-a BiH, na čelu s dr. Zlatkom Lagumdžijom. Nedavno je Željko Komšić, nelegalno i nelegitimno nametnuti član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, kao najbliži suradnik Zlatka Lagumdžije izjavio kako je Zlatko Lagumdžija taktički genije, a strateški patuljak.

Taktički genije, dr. Zlatko Lagumdžija, osmislio je taktiku koja u prijevodu znači način provedbe određenih političkih ciljeva, koji se odnose na majorizaciju hrvatskog naroda u BiH, odnosno nadglasavanje i nadvladavanje većinskog bošnjačkog naroda nad manjinskim hrvatskim narodom u Bosni i Hercegovini, s jasnim ciljem preuzimanja političkih, nacionalnih, prirodnih, gospodarskih, financijskih i kulturnih resursa od manjinskog naroda, i stavljanja tih istih resursa na raspolaganje većinskom, tj. bošnjačkom narodu.

Taktika, osmišljena na Bošnjačkom institutu, kojem je na čelu bio dr. Zlatko Lagumdžija, i koju mi, hrvatski branitelji, nazivamo kopijom Srpskog memoranduma Ilije Garašanina (koji je Zlatko Lagumdžija prepisao), imala je za cilj sprovesti sljedeće:
- izbornim inženjeringom preuzeti mjesto člana Predsjedništva BiH
- izabrati hrvatske zastupnike za Dom naroda FBiH iz kantona s bošnjačkom većinom
- pronaći bivše komunističke i udbaške kadrove iz hrvatskog naroda, omogućiti im političko djelovanje, dati im potrebnu medijsku i financijsku infrastrukturu
- formirati vlast u Federaciji BiH bez legalno i legitimno izabranih predstavnika hrvatskog naroda

Zahvaljujući Visokom predstavniku za BiH, Valentinu Inzku, taktički genije, Zlatko Lagumdžija, je uspio sprovesti sve zadane ciljeve, čime je ozbiljno narušena jednakopravnost, konstitutivnost i suverenost hrvatskog naroda u BiH.
Strateški patuljak, Zlatko Lagumdžija, prema izjavi Željka Komšića, u svojim neprijateljskim planovima prema hrvatskom narodu u BiH nije predvidio kako će hrvatski narod u Bosni i Hercegovini prepoznati njegove namjere, kako će shvatiti da nijedna politička opcija koja dolazi iz redova bošnjačkih stranaka nije prijateljska prema hrvatskom narodu, i kako će početi stvarati nacionalne političke institucije koje će biti u funkciji zaštite teritorijalnih, političkih, gospodarskih, financijskih i kulturnih prava hrvatskog naroda koja proizlaze iz Ustava BiH, tj, Daytonskog mirovnog sporazuma.

Strateški patuljak Zlatko Lagumdžija nije predvidio kako će hrvatski narod u Bosni i Hercegovini prepoznati udruženi zločinački pothvat koji predvode operativci SDP-a BiH Nermin Nikšić, Zukan Helez, Damir Mašić i drugi operativni izvršitelji SDP-a BiH, potpomognuti hrvatskim petokolonašima, i kako će oni izravno snositi povijesnu odgovornost za sve veću mržnju i neprijateljstvo koje vlada između dva naroda u Bosni i Hercegovini.

Strateški patuljak, Zlatko Lagumdžija, nije predvidio da je obespravljivanje i osiromašivanje, te kršenje Ustavom zajamčenih prava jednog konstitutivnog i suverenog naroda, prvorazredni neprijateljski čin, te kako hrvatski narod u BiH, kao konstitutivan i suveren narod, ima pravo poduzeti sve, međunarodnim konvencijama, dopuštene mjere kako bi zaštitio svoju biološku i političku opstojnost u Bosni i Hercegovini.
Podrivanje ustavne jednakopravnosti, zlouporaba izbornog zakona, uzurpiranje zajedničkih javnih prihoda i dobara, kršenje kolektivnih i pojedinačnih ljudskih prava, nije moglo proći neopaženo, i danas je svakome jasno kako Federacijom BiH ne mogu vladati dva gospodara, od kojih jedan nasiljem, podmuklim planovima preuzima zajedničke resurse, a drugi stalno ukazuje, poziva se na načela jednakopravnosti i konstitutivnosti.

Strateški patuljak Zlatko Lagumdžija već danas maše zastavom sa zlatnim ljiljanima, pod kojom je ratovala Armija BiH, najavljujući uspostavu Bošnjačke republike u Federaciji BiH, i u tu svrhu mobilizira policijske snage Federacije BiH.
Daytonskim mirovnim sporazumom zlatni ljiljani su postali nacionalni grb bošnjačkog naroda, i nametanje zastave jednog naroda može značiti samo prijetnju drugim narodima koji žive u Bosni i Hercegovini, i dovoljan je razlog da se predstavnici hrvatskog naroda u BiH i zvaničnici Republike Hrvatske izravno upitaju jesu li Washingtonski i Daytonski mirovni sporazumi jednostrano prekinuti, i je li nacionalna i politička sigurnost hrvatskog naroda u BiH ugrožena.

Ni u jednoj normalnoj državi ministar vanjskih poslova ne bi mogla biti osoba koja krši međunarodne mirovne sporazume, i svima nama koji imamo životno iskustvo u BiH je jasno da političke siledžije mogu funkcionirati jedino i samo ako naspram sebe imaju političke kukavice.
Stoga, vrijeme je da predstavnici hrvatskog naroda u BiH javno progovore, da se obrate hrvatskom narodu u BiH, suprotstave Zlatku Lagumdžiji, koji makijavelistički, sa svojim suradnicima, djeluje neprijateljski prema hrvatskom narodu u BiH, krši mu kolektivna i pojedinačna ljudska i građanska prava, ignorirajući Ustav i Ustavni sud ove države, te prekinu sve odnose s njim i njegovom strankom na svim razinama.


KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB