Vremenska prognoza: Popodne lokalni pljuskovi

poplave, nevrijeme u Mostaru, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, Ljubo Bešlić, nevrijeme u Mostaru
Temperature zraka izmjerene u 7.00 imale su slijedeće vrijednosti: Sokolac - 1 stupanj; Drvar i Kupres 0; Bugojno i Bjelašnica 1; Goražde i Livno 2; Sanski Most 3; Zenica, Doboj, Prijedor i Ivan-sedlo 4; Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Bijeljina i Srebrenica 5; Bihać 6; Stolac i Zvornik 7; Mostar i Trebinje 10; Neum 11 i Gradačac 13 stupanjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 8 hPa je veći od normalnog i raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti nestabilno vrijeme. Više sunčanog vremena prijepodne. U drugoj polovini dana se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 23 stupnjeva.

U Sarajevu prijepodne će biti pretežno sunčano. Poslijepodne se očekuje naoblačenje i moguć je pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.