VREMENSKA PROGNOZA Evo kakvo nas vrijeme očekuje slijedeća tri dana | Hercegovina.Info

VREMENSKA PROGNOZA Evo kakvo nas vrijeme očekuje slijedeća tri dana

VREMENSKA PROGNOZA Evo kakvo nas vrijeme očekuje slijedeća tri dana
Hercegovina.info

U Bosni i Hercegovini danas će veći dio dana biti pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. U večernjim satima postepeno naoblačenje. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.


U Bosni pretežno oblačno biti će veći dio subote. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno, a poslije podne razvedravanje. Vjetar u Bosni slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti dugotrajne magle. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U ponedjeljak dugotrajna magla i niska naoblaka se prognoziraju na području Krajine, sjevera, sjeveroistoka te po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama sunčano. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.