Vrankić: Većinski narod u BiH ponaša se kao tadašnja većina u bivšoj Jugoslaviji

Dragan Vrankić, BIH, Hrvati u BIH, Dragan Vrankić, BIH, jugoslavija, Dragan Vrankić, političar, Čapljina, generalni revizor
... Federacija BiH na neustavan način izvlači novac i osiromašuje županije, usporedivši ponašanje većinskog naroda u BiH s ponašanjem tadašnjeg većinskog naroda u bivšoj Jugoslaviji.

- Apsolutno se može povući jedna paralela ponašanja većinskog naroda u BiH kako se ponašao većinski narod u bivšoj Jugoslaviji. Bošnjaci nisu imali člana tadašnjeg predsjedništva, iako su bili treći narod po brojnosti, a kosovski Albanci, koji su bili manjina, imali su člana. Međutim, birao im ga je Milošević. Upravo to! Jer to je bio "poželjni" političar koji je govorio ono što je Beograd želio čuti. Nama se nameće slično, i to upravo od naroda koji nije imao slično pravo u bivšoj Jugoslaviji - kazao je Vrankić u današnjem u interviewu za Večernji list.

Istaknuo je kako bošnjački političari BiH vide kao centraliziranu građansku državu u kojoj bi se nacije "stopile", ali smatra da to neće proći, posebice kada je riječ o Republici Srpskoj koja svoju snagu crpi iz Daytonskog sporazuma.

- Zbog toga i nećete čuti neke osobite napade na taj entitet. Zamjensko rješenje je FBiH. De facto time zabijaju nož u leđa BiH. Prakticiranjem politike na jednak način kako to rade Srbi u RS-u, bošnjački političari praktično rade na podjeli BiH - ustvrdio je Vrankić.

U razgovoru je istaknuo kako su Hrvati do sada bili najkooperativniji i najviše europski orijentirani, dok, kako navodi, dio bošnjačke politike smatra kako s vremenom može oslabiti Hrvate i "pomoći" im da odu.

- S druge strane RS se oslanja na Srbiju i Rusiju i stvara neki neovisni sustav. Sve to je neodrživo - ocijenio je Vrankić.

Vecernji list