Vojnici u BiH ostali bez kruha i pite

vojnici os bih, os bih, vojnici os bih, nabava hrane, Natječaj

Ministarstvo obrane BiH (MO) poništilo je novi natječaj za nabavu prehrambenih artikala za potrebe Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Ova informacija objavljena je jučer i na Portalu javnih nabava, a vrijednost ugovora za nabavu hrane za potrebe OSBiH u 2019. godini iznosi čak 2,4 milijuna KM.

No, ovom odlukom Ministarstva obrane poništen je natječaj za nabavu hrane ukupne vrijednosti veće od 200.000 maraka. Kako je navedeno u obavijesti, razlog za poništenje je što “nijedna ponuda nije dostavljena u određenom krajnjem roku”, piše Avaz.

Poništeni natječaj odnosio se na nabavu kruha i pite za pripadnike Oružanih snaga BiH na lokacijama u Goraždu, Žepču, Doboju i Derventi.

Ovo je jedan u nizu poništenih natječaja u posljednje dvije godine za više vrsta prehrambenih artikala. Ova državna institucija poništila je i 4. prosinca 2017. godine natječaj za nabavu hrane prve klase, koji se odnosio na nabavku polutrajnih suhomesnatih proizvoda od junećeg i goveđeg mesa. Ukupna vrijednost ovog natječaja bila je 5,5 milijuna maraka.