Vojnici u BiH ostali bez kruha i pite

Vojnici u BiH ostali bez kruha i pite

Ministarstvo obrane BiH (MO) poništilo je novi natječaj za nabavu prehrambenih artikala za potrebe Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Ova informacija objavljena je jučer i na Portalu javnih nabava, a vrijednost ugovora za nabavu hrane za potrebe OSBiH u 2019. godini iznosi čak 2,4 milijuna KM.

No, ovom odlukom Ministarstva obrane poništen je natječaj za nabavu hrane ukupne vrijednosti veće od 200.000 maraka. Kako je navedeno u obavijesti, razlog za poništenje je što “nijedna ponuda nije dostavljena u određenom krajnjem roku”, piše Avaz.

Poništeni natječaj odnosio se na nabavu kruha i pite za pripadnike Oružanih snaga BiH na lokacijama u Goraždu, Žepču, Doboju i Derventi.

Ovo je jedan u nizu poništenih natječaja u posljednje dvije godine za više vrsta prehrambenih artikala. Ova državna institucija poništila je i 4. prosinca 2017. godine natječaj za nabavu hrane prve klase, koji se odnosio na nabavku polutrajnih suhomesnatih proizvoda od junećeg i goveđeg mesa. Ukupna vrijednost ovog natječaja bila je 5,5 milijuna maraka.