Vlašić spreman za doček Nove godine

vlašić, doček Nove godine

Nakon prošlogodišnje proslave u kojoj je na Vlašiću uživalo oko 10 000 posjetitelja iz BiH i drugih krajeva svijeta, i ove godine će u prirodnom ambijentu planine biti organizirana proslava novogodišnjeg praznika.

U organizaciji Turističke zajednice (TZ) Srednjobosanske županije (SBŽ), Općine Travnik i vlašićkih ugostitelja točno u ponoć bit će priređen spektakularan vatromet, a za odličnu zabavu, kako najavljuju organizatori, pobrinut će se DJ EXIT, koji će posjetitelje zabavljati do ranih jutarnjih sati.

Direktor Turističkog ureda TZ-a SBŽ-a Miroslav Matošević kazao je kako na Vlašiću na svakom koraku vlada predivna blagdanska atmosfera, te da će novogodišnja noć biti kruna sadržaja ove zime, a osim javnog dočeka Nove godine koji će biti održan na platou Babanovca, posjetitelji će moći uživati i u brojnim organiziranim proslavama u ugostiteljskim objektima i vikend kućama.

"Vlašić je odavno prepoznat kao vrhunska novogodišnja destinacija koja svake godine okupi brojne posjetitelje iz svih krajeva svijeta i nikada nemamo problem s popunjenošću kapaciteta u ovom periodu. Vlašić je sam za sebe jedinstven turistički novogodišnji brend kojem ne trebaju neka zvučna imena da bi bio posebno zanimljiv posjetiteljima", naglasio je Matošević.

Istaknuo je kako se smještajni kapaciteti za period praznika rezerviraju još čak u ljetnom periodu, a da je početkom prosinca već sve popunjeno.

Tradicija dočekivanja i proslave Nove godine na Vlašiću postoji već dugi niz godina, a vremenom je ovaj planinski centar prerastao u najatraktivniju planinsku novogodišnju top destinaciju u BiH, ali i mnogo dalje, te je interes za ovim turističkim odredištem iz godine u godinu u stalnom porastu, priopćeno je iz TZ SBŽ-a.

Matošević je naglasio kako se u okviru nastupajuće zimske turističke sezone planira realiziranje niza aktivnosti s ciljem unapređenja turističke ponude na Vlašiću.

"Kako bi kvaliteta turističke ponude bila što potpunija i u nastupajućoj zimskoj turističkoj sezoni svim posjetiteljima, na Vlašiću se kontinuirano djeluje u pravcu razvoja i unaprjeđenja turizma kako bi ljubitelje zimskih sportova, ali i dobre zabave i ove zimske turističke sezone dočekao vrhunski zimski doživljaj na planini", kazao je Matošević.

Također ističe da će svim posjetiteljima ove planine i tijekom 2019./2020. zimske turističke sezone biti osigurana pravovremena sezonska medicinska zaštita koja će biti realizirana u suradnji s Domom zdravlja Travnik i ugostiteljima s planine Vlašić.

U Travniku se na Centralnom gradskom trgu ove godine također, u okviru kulturno-zabavnog i glazbenog događaja "Advent u Travniku", organizira javni doček i proslava na otvorenom, a za dobru zabavu zadužen je bend "Hey Joe".

Ove godine u srednjoj Bosni uz vatromet i lokalne DJ-eve, kao i podjelu paketića za najmlađe stanovnike, nikad nisu bile brojnije javne proslave novogodišnjeg praznika. Novotravničane će u 2020. godinu uvesti Džejla Ramović, u Vitezu je planirana zabava na otvorenom uz bend "Domino efekt", Kiseljačani će na Trgu kneza Radoje uživati uz "Duga bend", dok će na Trgu fra Grge Martića u Kreševu biti upriličena zabava uz svirku uživo, stoji u priopćenju Turističke zajednice SBŽ-a.