Vlada F BiH smjenila direktora HT Mostar Vilima Primorca i za v.d. direktora imenovala kandidata SDP-a Stipu Prlića

...za v.d. direktora ove tvrtke na razdoblje od šest mjeseci imenovala kandidata SDP-a Stipu Prlića. Pod Primorčevim vodstvom HT Mostar za osam mjeseseci ostvario dobit od 14, 8 milijuna KM, te investirao značajna sredstva u razvoj novih modernih usluga, dok je u 2010. mostarski telekom operater dok mu je na čelu bio Stipe Prlić osvraio godišnju dobit od skromnih 7,5 milijuna KM,prenosi Dnevik.ba

Neto dobit "HT Eroneta" Mostar u 2008. godini iznosila je oko četiri milijuna KM, a u istoj godini samo za marketinške usluge preko agencija "Digitel" i SV-RSA direktor Stipe Prlić prvo je odobrio osam milijuna, a potom potpisima na ugovore taj iznos udvostručio, stoji u internom revizorskom izvještaju o poslovanju ove kompanije.


Podsjetimo, i kako Interpol već godinu i pol vodi istragu o Stipi Prliću, i članu Uprave HT Mostar Zoranu Bakuli, vlasniku tvrtke "SV RSA" i "3 Media" Nevenu Kulenoviću i još nekoliko osoba i tvrtki osumnjičenih za "pranje" skoro dva milijuna eura.


Ilegalne uplate, vjerojatno provizije, u vezi su sa poslovnim aktivnostima "HT Mostar", pa nije isključeno nelegalno bogaćenje dva člana direkcije - stoji u zahtjevu Interpola.

Po tom zahtjevu SIPA je 15. ožujka prošle godine MUP-u ŽZH naložila provjeru operativno-sigurnosnih podataka o Prliću i Bakuli.

Kako ništa nije urađeno, prošireni zahtjev Interpola Slovenije u BiH je ponovo stigao 11. travnja ove godine i proslijeđen je županijskim MUP-ovima.

Skupina dioničara "HT Mostar" sredinom lipnja prošle godine podnijela je prijavu protiv Prlića, Bakule i Kulenovića, te protiv bivšeg predsjednika NO HT-a i UO FTV-a Slave Kukića, urednika i novinara emisije "60 minuta" FTV-a Bakira Hadžiomerovića, Sanjina Bećiragića i Zvonimira Jukića.

U prijavi dostavljenoj Tužiteljstvu BiH, SIPA, USKOK-u i njemačkoj policiji navedeno je da se radi o zločinačkom udruženju od 12 osoba i tvrtki koji su pronevjerili 100 milijuna KM u "HT Mostar".


Kulenović i njegova tvrtka "3 Media" osumnjičeni su da su preko transakcijskog računa društva "3 Media" kod Unicredit banke Ljubljana, od 30. lipnja 2008. do 16. veljače 2010. oprali 1. 947.192 eura.


Interpol navodi da su doznake "3 Media" izvršile tvrtke iz BiH: SV RSA (također Kulenovićeva tvrtka), Mreža plus, Pink BH, Ujedinjeni mediji i UFA Media.

- S tog računa ukupno je doznačeno 440.127 eura osobama koje su upravljački ili vlasnički povezane s navedenim društvima: Nevenu Kulenoviću, Darku Aleksiću i Anisu Kadriću, a preostala sredstva od 1.507.065 eura doznačena su Nijazu Graciću, Stipi Prliću, Edinu Nuhiću, Rusmiru Nefiću, Sanjinu Kulenoviću, Zoranu Bakuli i Branku Kotarcu - piše u novom zahtjevu Interpola.

Nezakonita Vlada F BiH smjenjuje Vilima Primorca, pod čijim je vodstvom HT Mostar za 8 mjeseci ostvario dvostruko veću dobit od one koju je HT Mostar ostvario za godinu dana u 2010., dok mu je na čelu bio Stipe Prlić i imenuje čovjeka koji je tvrtku doveo na rub propasti i protiv kojeg istragu o pranju novca vodi Interpol. I uz to svoj potez predstavlja kao spašavanje mostarskog telekom operatera. Aferim.

No da bi odluka tzv Vlade F Bih bila provedena moraju je potvrditi ne samo članovi Nadzornog odbora HT Mostar koje je nedavno imenovala pučistička vlada, već i predstavnici T- HT Zagreb u NO HT Mostar. Hoće li i oni slijediti logiku Sarajeva ostaje vidjeti 29. rujna za kada je najavljena sjednica No Ht Mostar